Діалоги

«Діалоги» на Житомир.info: учасники команди «30+» про крадені номери, Чивуріна та роботу з тренером на «Лізі сміху»

19 April 2018, 20:33

Ми почали домовлятись із учасниками житомирської команди «30+» про інтерв’ю, щойно дізнались, що команда пройшла відбір на зимовому фестивалі «Ліги сміху» в Одесі. Досвідчені житомирські гумористи за плечами яких виступи в різних лігах України з КВН і неодноразові поїздки в Сочі на фестиваль АМіК стали гостями програми «Діалоги» на Житомир.info.

Вадим Новіцький та Іван Кухарчук розповіли про те, як до них прийшло рішення заявитись на участь в «Лізі сміху», наскільки цей формат відрізняється від традиційного КВНу та чи живий ще формат КВНу в Україні.

У всіх вас великий досвід виступів у КВН. Зокрема, команда «Дай 5» їздила виступати на фестивалі в Сочі. В порівнянні із тодішніми виступами, коли на такі фестивалі приїздило понад півтисячі команд, зараз конкуренція стала меншою чи навпаки більшою?

Вадим Новицький (В.Н.): Насправді важко порівняти. Чому, бо нарешті українським командам надано самостійний шанс. Слава Богу в тебе є твоя країна і слава Богу ти приїжджаєш в Одесу, а не їдеш незрозуміло куди, не перетинаєш ніякі кордони з закордонними паспортами і все таке, щоб туди потрапити, і щоб знову грати в Україні. Ти приїжджаєш на фестиваль в Україну, де тебе розуміють, де ти можеш виступати рідною мовою. Я просто згадую львівських хлопців, які приїздили в Сочі, перекладали свої жарти і номера, а в них взагалі нічого не виходило. Виходила команда зі Львову: «Здравствуйте, мы команда со Львова!». І вони несли таку єрєсь, яка просто… А зараз просто. І слава Богу в Україні немає таких багатих регіонів, як Чечня і пішло-поїхало, де за гроші просто рішалось все. Приїжджали якісь Нєфтєюганскі з отакенними валізами грошей, 26 авторів, 37 підтанцьовок. Ми бідолахи вчотирьох, коли туди їздили, то точно нічого не могли зробити. Ти, наприклад, виходиш і в тебе випадок в аптеці, а в них сім випадків в аптеці.

Про співпрацю із тренером команди Стасом Бокланом та амбіції житомирян в сезоні дивіться у повному відеоінтерв’ю


Ви стартували в «Лізі сміху» не одразу, я маю на увазі не з першого сезону. Як зібрались із думками, як прийшло рішення, що треба заявлятись?

В.Н.: В перший сезон було незрозуміло: гірше це за КВН, чи краще це за КВН. Але телеверсія першого сезону мені дуже сподобалась. Організатори, які керували завжди КВНом, а це вже давно не секрет, що головний редактор Андрій Чивурін і Наум Баруля, який був просто «правою рукою» Олександра Васильовича Маслякова, хлопець із Вінниці та хлопець з Харкова, вони були українцями. І коли розпочалось «двіженіє», вони нам так розповідали, коли розпочалось оце «двіженіє» на користь Росії, а не України, вони зібрали речі і виїхали в Україну. У них був проект «Ліга сміху». І зараз вже КВН в Україні - всьо. КВН є ще в «старовєрів» - це ще ті, хто голосував за Шелудченко. Це ж «Старо Вєри» (сміється). Ми час від часу збирались, обговорювали. Я пам’ятаю, що на другий сезон ми з Дімою Сліпаченко сіли на поїзд, поїхали, поселились в готелі і пожили серед тусовки. Подивились як там і що, та й потрапили на гала-концерт.

Іван Кухарчук (І.К.): В перші сезони Вадим (Новицький) та Дмитро Сліпаченко поїхали, подивились. Коли приїхали, то, знаєш, ми всі такі: «Ну, шо там? Розкажіть». Бо по телевізору ти бачиш одне, а хлопці були там, безпосередньо в залі. Відчули атмосферу. Вони приїхали, як би це сказати, заряджені.

Скільки зараз часу, сил та енергії займає підготовка до ігор? Як це відбувається?

В.Н.: В цьому сезоні збільшили кількість ефірів. Уяви собі, кожної п’ятниці показувати гру. Просто уяви собі. Це вже змонтовану. Кожиних три тижні у нас гра. Перед цим ми 12 днів живемо в Києві. В квартирі ми прямо не закриваємось, бо методи написання матеріалу можуть бути різними. Закриватись, з точки зору психології - погано. Треба десь ходити, щось дивитись, міняти якось обстановку. Буває, що переписуємо матеріал. Так як і інші хлопці переписують. Бо в Чивуріна дуже серйозний авторитет. От ти прийшов не зібраний. Він каже: хлопці, давайте-но я з вами поговорю. Я, звісно, не можу всього розказати, що він нам розповідає.

І.К.: Розумієш, Жень, Андрій Петрович, він та людина, до якої ти приходиш, з ним спілкуєшся, показуєш йому свій матеріал, ти сидиш і розумієш, що всі чемпіони, яких знають всі абсолютно в КВНі, в гуморі, хто зараз на телеканалах, хто в різних програмах, Павли Волі, Харламови, вони всі сиділи так само. Так само Зеленський сидів перед ним. Ті ж само наші «Девчонки из Житомира» перед ним сиділи. От ти з ним спілкуєшся, як ми з тобою. А він все чув, все знає, все пропустив через себе.

В.Н.: Ми вже з досвіду знали, що нічого нового ми йому не принесемо.

Про скандал. Номер «Весільний конвеєр», авторами якого є ви, показали в ефірі представники іншої команди. Звідки ви тоді дізнались про це? Я маю на увазі чи побачили його в ефірі, можливо, побачили не одразу, а вам хтось подзвонив?

В.Н.: Ми дізнались про це ще до виходу в ефір. Хлопці знали, що ми ніяк його не продаємо, він нам дорогий «як пам’ять». Зараз він би нам дуже пригодився. Я спілкувався із молдованами зі «Стояновки» позавчора, то вони кажуть, що класний, хороший номер, зараз він вам був би дуже до речі.

І.К.: Але ми ще краще напишемо.

В.Н.: Не хочеться мусолити цю ситуацію, бо й нервів багато витрачено. У хлопців просто не було іншого виходу. Тобто, вони би не потрапили у фінал. А вони дуже хотіли. Якщо обирати між людськими стосунками та фіналом, то вони обрали фінал. Хоча я б так, мабуть, ніколи не вчинив би. Іншого виходу не було, це був глухий кут. Нам вже довелось десь поступатись, бо скандал цей вирішувався на найвищому рівні «Ліги сміху». Ми домовились і забули цю історію. І зараз до хлопців ставимось нормально. Не до всіх, але нормально.

Ви дійшли згоди, що це буде благодійний концерт. Він вже відбувся?

В.Н.: Ще ні. В нас, на жаль, немає часу. Цим треба зайнятись, щось придумати. Ми дуже хочемо його зробити для 95-ї бригади. Ще не знаємо, може це буде в рамках якогось загального концерту в «Ракушці». Це буде точно благодійний концерт для 95-ї бригади. Є в планах така ідея, що можливо, запросимо і діток з інтернатів, щоб це було на більшому рівні, в «Ракушці», де дві тисячі місць. І все безкоштовно для житомирян. Для родин 95-ї бригади, для їх дітей. І на цьому концерті, скажу тобі точно, що номер «Весільний конвеєр» буде показувати автор - Іван.

І.К.: Спасибі, Вадім. Я щойно про це дізнався. Але так.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ліга сміху 30+ Новіцький Кухарчук  
Матеріали по темі