Влада

Головного лікаря житомирської ЦМЛ №1 обиратимуть за новою процедурою – на відкритому конкурсі

20 April 2018, 13:21

В Україні стартували відкриті конкурси на обрання очільників закладів охорони здоров’я. За новою процедурою, до конкурсної комісії входять представники громадськості. Конкурсна комісія складається з трьох груп – представників трудового колективу, громадськості та представників органу управління.

На цьому наголосив 19 квітня речник Міністерства охорони здоров’я України Олександр Ябчанк, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Житомир.info вирішив поцікавитися у начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марії Місюрової, чи у нашому місті створені такі комісії.

«З 1 січня набула чинності постанова Кабінету Міністрів від 27 грудня про призначення. І було у нас рішення сесії 1 березня, і був оголошений конкурс на посаду головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги. Був проведений конкурс в два етапи, до складу комісії входили і представники охорони здоров’я, і громадської ради, яка обирала претендентів на конкурсну комісію. Так як це новостворене підприємство – було 6 членів комісії. Вся інформація, відеозапис конкурсної пропозиції представлені на сайті міської ради. Хочу наголосити, що при управлінні охорони здоров’я створена громадська рада, вона нараховує 16-18 членів, і ця рада обирала трьох кандидатів, які брали участь у конкурсній комісії. Тимчасову комісію ми не обирали, вона буде на постійній основі. Раніше мер своїм розпорядження призначав очільників закладів охорони здоров’я, а зараз конкурс, а потім вже й розпорядження. Найближчим часом буде оголошений конкурс на посаду головного лікаря ЦМЛ №1. Для всіх керівників закладів будуть проводитися такі конкурси», - розповіла Марія Місюрова.

Нагагаємо, 4 квітня у Житомирі завершився прийом документів на посаду головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги. 11 квітня конкурсна комісія рекомендувала меру Житомира призначити Івана Дідика на посаду керівника комунального підприємства

Як повідомляв Житомир.info, головного лікаря КУ «Центральна міська лікарня №1 м. Житомира» Анатолія Вусика мер звільнив 10 жовтня 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місюрова лікар конкурс  
Матеріали по темі