Місто

​Віце-прем’єр оглянув ремонтні роботи водоканалу, а мер Житомира вибачився за незручності

21 April 2018, 16:48

Працівники Житомирського водоканалу в посиленому режимі ремонтують насоси реконструйованої станції другого підйому. Саме через ці планові ремонтні роботи ще ввечері 20 квітня в Житомирі відключили воду.

Вранці 21 квітня на водоканал оглянути масштаб робіт прибула делегація посадовців на чолі з віце-прем’єром та мером Житомира. За словами керівника житомирського водоканалу, такий ремонт дозволить зменшити кількість аварійних ситуацій, підвищить тиск в мережах міста та покращить якість води. Під час відвідин водоканалу віце-прем’єр та міський голова також ознайомились із планами з модернізації ТЕЦ теплокомуненерго.


«Ми повинні чітко визначити для себе пріоритети. Я розумію, що потрібно будувати і зоопарки, і дороги будувати. Але для нас критично важливою є інфраструктура. В першу чергу, це те, що забезпечує місто: водопостачання, тепло взимку та водовідведення. І Житомир - одне із таких показових міст, які показують, що в співпраці з декількома міжнародними фінансовими організаціями відбувається і реконструкція водоканалу, і тепловодопостачання. Для нас дуже важливо, щоб ми розуміли, що мешканці міста, українці відчували, що безпосередньо відбувається, і за рахунок фінансової децентралізації, і в співпраці із міжнародними партнерами. В першу чергу нас цікавить якість», - каже Геннадій Зубко.

Міський голова Сергій Сухомлин додає: раніше про такі масштабні проекти можна було лише мріяти.

«За більш ніж 20 років незалежності України ми ніколи не говорили про такі великі інфраструктурні проекти. Тільки по «Теплокомуненерго» в нас будівництво чотирьох ТЕЦ великої потужності і за гроші Швейцарського банку, і за гроші ЄБРР, і за рахунок приватних інвесторів. Водоканал - великий проект світового банку. Це все можливості, які надала перш за все децентралізація. Можна багато казати, але коли нам дали повноваження, коли бюджети збільшились і ми теж можемо розраховувати на свої сили, то ці всі проекти стали реальністю», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Міський голова також розповів, що наразі працівники водоканалу працюють в посиленому режимі, щоб випередити графік та забезпечити житомирян водою раніше, аніж вечір неділі.

«Я хочу вибачитись перед житомирянами за сьогоднішні незручності по відключенню води. І я хочу подякувати працівникам водоканалу за те, що вони роблять усе для того, щоб пустити воду в місто раніше графіку. Я дуже добре пам’ятаю плакат на майдані, коли декілька місяців вже Майдан стояв: «Вибачте за незручності, в нас в країні йде ремонт». Зараз це відбувається в нас місті, але після цього якість послуг стане набагато кращою», - каже Сергій Сухомлин.

Після візиту на водоканал віце-прем’єр-міністр, мер Житомира і Посол Японії в Україні та його дружина оглянули алею сакур на вулиці Михайлівській, яку висадили у квітні 2017-го. Згодом делегація вирушила на оглядини куплених для ТТУ автобусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зубко водоканал  
Матеріали по темі