Влада

Суд зобов’язав секретаря Житомирської міськради повернути 2 млн грн, які вона позичила перед виборами

23 April 2018, 10:19

Суд зобов’язав секретаря Житомирської міської ради Наталію Чиж повернути позичені в серпні 2015 року гроші – 81 тис. доларів.

Таке рішення Житомирський районний суд ухвалив 2 квітня 2018 року.

«В обґрунтування позову вказано, що у серпні 2015 року між сторонами укладено договір позики на підтвердження якого відповідач видала позивачеві розписку про отримання нею у борг 81 000 доларів США та взяла на себе зобов'язання повернути взяті у борг кошти на вимогу позикодавця. У липні 2017 року позивач звернувся до відповідача з вимогою про повернення вказаних коштів, однак остання була нею проігнорована, що і стало підставою для звернення до суду з даним позовом», - зазначається в матеріалах суду.

Суд вирішив позов задовольнити повністю і стягнути з Наталії Чиж на користь Сергія Ходаковського 2 млн 261 тис. 422,67 грн та судові витрати за розгляд даної справи в розмірі 7 тис. 242,4 грн.


Скріншот з рішення Житомирського райсуду від 2.04.2018

«Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи. Рішення може бути оскаржено шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Житомирської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення або складення повного тексту», - зазначається у рішенні, повний текст якого був складений 12 квітня 2018 року і оприлюднений 19 квітня.

Нагадаємо, в грудні минулого року Житомирський районний суд відкрив провадження у справі по заяві Сергія Ходаковського про стягнення боргу з Наталії Чиж.

Як повідомляв Житомир.info, на місцевих виборах 2015 року Наталія Чиж балотувалася на посаду мера Житомира і за результатами виборів у першому турі посіла четверте місце після Сергія Сухомлина, Любові Цимбалюк та Сидора Кізіна. Вона також була першим номером у списках Об’єднання «Самопоміч» до Житомирської облради та міської ради. Відмовившись від представництва в обласній раді, Наталія Чиж 30 листопада 2015 року стала секретарем Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Чиж борг  
Матеріали по темі