Події

​У Житомирській області – чергове «алкогольне» вбивство та побиття через підозру в крадіжках

23 April 2018, 15:41

Алкоголь став причиною вбивства, замаху на вбивство і трьох фактів жорстокого побиття, зафіксованих на території Житомирської області минулого тижня.

Про це 23 квітня у своєму фейсбук написав керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«До поліції Житомирщини упродовж тижня 16-22 квітня надійшло майже 4 тисячі повідомлень, з них кожне десяте мало ознаки кримінальних правопорушень. Завдяки проведеним поліцейськими заходам кожен шостий злочин уже розкритий. На території області було скоєно низку особливо тяжких злочинів, серед них вбивство, замах на вбивство та 3 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Вкотре звертаю увагу, що практично кожна з цих подій супроводжувалась зловживанням алкоголем», - поінформував начальник ГУНП.

За даними Вячеслава Печененка, в селі Ставище Брусилівського району 19 квітня господар убив гостя після кількагодинної спільної пиятики. У цій ситуації найстрашніше, що і цілоденне чаркування, і саме вбивство відбувалось фактично на очах неповнолітньої доньки, - зазначає керівник поліції.

«У Коростені, на одній з вулиць, під час спільного розпивання спиртних напоїв між двома чоловіками виник раптовий конфлікт, у ході якого молодший завдав старшому ножових поранень, у тому числі в область серця. Дуже схожі ситуації виникли у с. Очеретянці Пулинського району та с. Романівці Новоград-Волинського району: пиятика – конфлікт - бійка. Різниця лише в інструментах заподіяння тілесних ушкоджень: у першому випадку – ніж, в другому – штик-лопата. Потерпілі – у лікарнях, підозрюванні – у поліції», - йдеться в дописі.

Печененко також описує нанесення тяжких тілесних ушкоджень: власник дачного будинку у с. Нова Рудня Житомирського району, запідозривши місцевих жителів у постійних крадіжках, вчинив «розбірки».

«Однак тепер йому і самому доведеться відповідати за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, а це до 8 років ув’язнення», - пише начальник ГУНП.

Стосовно матері, яка більш як на добу залишила дворічного сина у зачиненій квартирі, то відносно неї розпочато кримінальне провадження, а дитину вилучено. За даними керівника поліції, з початку 2018 року працівники поліції області оформили адміністративні матеріали за невиконання обов’язків по вихованню дітей більше ніж щодо 900 батьків.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2017 року військовослужбовець з Житомирської області вирішив самостійно дізнатися, хто вкрав гроші у батьків, та вбив чоловіка. 19 квітня 2018 у Брусилівскому районі господар будинку жорстоко розправився з гостем, з яким упродовж дня вони з дружиною чаркували.

Житомир.info

Фото з фейсбук Вячеслава Печененка:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство убивця Печененко  
Матеріали по темі