Суспільство

Керівник УДСНС в Житомирській області нагадав про трагічні наслідки самостійного гасіння «трав’яних» пожеж

23 April 2018, 16:49

Спалення сухої трави, сміття, неконтрольоване розведення багаття чи то у лісі, чи то на власному обійсті може призвести до масштабної пожежі. Навіть більше – коштувати життя. З такими словами працівники ДСНС щороку звертаються до людей. Однак такі застереження діють не на всіх. Лише за минулі вихідні у Житомирській області зафіксували близько двох десятків виїздів на гасіння сміття та шість випадків загоряння сухої трави загальною площею в більш як 10 га.

«На сьогоднішній день до служби порятунку «101» надходять численні повідомлення щодо пожеж сухої рослинності, в лісових масивах почалися деякі займання. Лише за ці вихідні дні здійснено 19 виїздів на гасіння сміття та ліквідовано 6 пожеж сухої трави на загальній площі близько 11 га. У попередні роки у нас були випадки загибелі літніх людей, коли вони самі намагалися загасити пожежу, що сталась через спалювали сміття, сухої трави біля своїх будинків і отримували опіки, несумісні з життям», - розповів 23 квітня начальник управління ДСНС України в Житомирській області Ігор Нікітчук.


Щоб уникнути надзвичайної ситуації, рятівники закликають дотримуватись елементарних правил безпеки.

«Служба порятунку хоче звернутися до всіх мешканців Житомирської області щодо дотримання елементарних правил пожежної безпеки. Ніколи не підпалюйте суху траву в лісі на полі, городі, біля своїх будинків. У вітряну погоду небезпечне будь-яке розведення багаття. Навіть необачно викинутий недопалок може призвести до виникнення масштабної пожежі», - роз’яснює начальник управління ДСНС України в Житомирській області Ігор Нікітчук.

В управлінні також зазначають, що в пожежонебезпечний період, особливо на травневі свята, працюватимуть у посиленому режимі. Здійснюватимуть рейди разом із поліцією, Нацгвардією та представниками екологічної інспекції. У разі недотримання правил пожежної безпеки на порушників чекає штраф та притягнення до адміністративної відповідальності.

У державній екологічній інспекції журналісту Житомир.info в телефонній розмові повідомили: за випалювання сухої рослинності та її залишків громадянам доведеться викласти з кишені від 170 – 340 грн, порушники-посадовці змушені будуть заплатити від 850 до 1190 грн. А от порушення вимог поводження із відходами, спалювання сміття, обійдеться від 340-1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн для суб’єктів підприємницької діяльності.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж минулих вихідних на території Житомирської області зареєстровано 41 пожежу.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УДСНС пожежа рятувальник жертва  
Матеріали по темі