Суспільство

Cersanit нарощує виробничі потужності

24 April 2018, 12:43

Нові проекти, модернізація обладнання, нові робочі місця

Один з найбільших виробників керамічної плитки та санітарної кераміки, підприємство Cersanit, що у Новограді-Волинському, має масштабні плани щодо розширення виробництва у 2018 році. Підприємство складається із двох заводів (обидва розташовані у Новограді) - санітарної кераміки та керамічної плитки і на обох цьогоріч – початок виготовлення нових видів продукції та створення нових робочих місць.

Віктор Вакульчук, директор з виробництва заводу санітарної кераміки розповідає:

Початок нового виробничого проекту став можливим завдяки тій якості, котру ми демонструємо нашим клієнтам. На кераміку українського виробництва традиційно високий попит як в Україні, так і закордоном. Проект має символічну назву “Карпати”, оскільки поява нового обладнання та нових видів продукції передбачена на заводах групи Cersanit, що розташовані у Румунії, Польщі та Україні, країнах, де є гори Карпати. Конкретно у Новограді завдяки новому проектуу нас одна додаткова машина і 30 нових робочих місць. Навчання нового персоналу триває з початку лютого, запуск проекту заплановано на травень 2018 року. Це дозволить збільшити виробничі потужності на 7%.

На заводі керамічної плитки встановилася нова цифрова друкарська машина, яка розпочала повноцінно працювати у березні.

Директор з виробництва заводу керамічної плитки Микола Шокур наголошує:

Темпи виробництву задає ринок: минулого року ми почали виробництво нових форматів плитки. Формат у дизайні дошки виявився настільки вдалим, що замість запланованих 300 000 метрів квадратних виготовили близько 1 млн. метрів квадратних. Зараз ми плануємо збільшити обсяги виробництва приблизно на 5 відсотків, а також запровадити нові види продукції: з новим дизайном та новим форматом. Модернізується обладнання та запроваджуються нові технології. Завдяки збільшенню виробництва у нас з’явилося 16 нових робочих місць.

Як відбувається навчання нових працівників у компанії Cersanit? Про це розповіла начальник відділу персоналу Людмила Янок:

На підприємстві високий рівень автоматизації виробничих процесів, і по можливості мінімізована ручна праця, щороку обладнання модернізується, з’являються нові технології, тому навчання працівників має відбуватися синхронно з цим. Працівники, залучені на нові проекти, навчаються безпосередньо на виробництві у Новограді. Пліч-о-пліч з досвідченими ливарниками, сортувальниками та друкарями новачки опановують основи професії. Під пильним оком наставників, які відповідають за їх адаптацію, обробляють свої перші вироби. Наше правило: рівні можливості для всіх. Людина повинна мати бажання розвиватися - тоді вона отримає всі можливості для цього в компанії Cersanit. Майже всі наші керівники - вихідці з виробництва. Досвід і кваліфікація наших людей високо цінується і на закордонних заводах групи Cersanit. Коли вони працюють на підприємствах Cersanit у Польщі, їх праця високо оцінюється і в матеріальному, і у репутаційному еквіваленті. Тому нові виробничі проекти - це хороший старт для амбітних молодих людей, котрі хочуть будувати кар’єру у стабільній міжнародній компанії.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі