Місто

Громада «картонки» зробила Житомир чистим

24 April 2018, 17:00

Біля 100 людей, працівників Житомирського картонного комбінату та мешканців мікрорайону Картонного комбінату вийшли на зелену толоку з прибирання території.

Діти та дорослі, директори та пенсіонери об’єднали свої зусилля задля благоустрою та озеленення території – розчищали лісосмугу, висаджували дерева, монтували лавочки та зони відпочинку. Віднедавна на територію скверу біля Житомирського картонного комбінату висаджено аж 50 саджанців горіхів. Всі дерева матимуть іменні таблички, адже висаджували їх цілими сім’ями.

Ініціатор створення іменної алеї у сквері, комерційний директор ТОВ «Житомирський картонний комбінат» Вадим Ліскі впевнений, що такий крок відродить відповідальність дітей та дорослих за своє місто: «Я чимало дерев посадив разом зі своїми дітьми. І кожного разу – це якесь дійство, що має елементи навіть таїнства. Адже ми створюємо тут життя, піклуємось про нього. Те ж саме і з цією іменною алеєю. Іменні горіхи Дженіфер, чи Тимофія відтепер матимуть своїх господарів, які доглядатимуть за ним, поливатимуть та слідкуватимуть. Саме з таких маленьких кроків починається великі зрушення у житті. Нам дуже приємно. Що поруч з нами, були і діти, і дорослі, і працівники комбінату, і звичайні мешканці мікрорайону. Ця толока і є символом нашої колективної соціальної відповідальності».

Цю ж думку озвучив і громадський активіст Олександр Громов, коментуючи спільну із керівництвом ЖКК екологічну акцію: «Це перший результат, того, як можна вести спільний, конструктивний діалог заради результату. Ми впевнені, що в подальшому також отримаємо наступні звершення».

За інформацією організаторів, акція «Зробимо Житомир чистим» була організована за підтримки міжнародної екологічної ініціативи Let’s Do It та за підтримки міської влади. І ця толока є тільки першим кроком у глобальному екологічному розділі Меморандуму про колективно-соціальну відповідальність. Протягом цього року відбудеться подальший благоустрій території скверу, озеленення та благоустрій території садочку №3, очистка лісосмуги, зарибнення Тетереву, а також осіння глобальна міжнародна акція з прибирання території. У цей день по всьому світі на толоку вийдуть мільйони людей, у тому ж числі і мешканці м.Житомир, мікрорайону Картонного комбінату.
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі