Суспільство

Більшості жителів Житомирської області субсидії будуть переоформлені в автоматичному режимі, - Мінсоцполітики

2 May 2018, 09:41

Переважній більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, як і раніш, державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі.

Про це 1 травня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації з посиланням на директора департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталія Музиченка.

Натомість у зв’язку з введенням нових правил близько 15% громадян потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії.

«Усі, хто потребує допомоги від держави, будуть і далі її отримувати. Переважній більшості громадян субсидії на наступний опалювальний сезон будуть перепризначені автоматично. Звернутися до органів соцзахисту треба лише окремим категоріям громадян, які підпадають під нові критерії, які запроваджені для підчищення адресності субсидій і запобігання поширених зловживань. Приміром, сім’я купила автомобіль віком менше 5 років. До останнього часу така покупка не була критерієм для призначення чи скасування субсидії. Тепер треба внести це в декларацію і подати до органів соціального захисту нову заяву», - сказав Віталій Музиченко.

Чиновник пояснив, що, за попередніми розрахунками, кількість людей, яким може знадобитися звернення до органів соцзахисту, становить приблизно 15-20%.

«Цим людям просто треба звернутися до органів соцзахисту і подати пакет документів – заяву та декларацію - аби визначити право на субсидію. Тим, у кого статки не змінюються, які нічого не купували і у складі сімей немає працездатних осіб, які декларують відсутність доходу, – право на субсидію зберігається автоматично. Їм звертатися до органів соцзахисту не потрібно. Ми захищатимемо і далі тих, хто потребує допомоги. Але держава не буде платити за тих, хто має приховані статки або працює в тіньовому секторі. Це порушення принципів соціальної справедливості», - вважає Віталій Музиченко.

Він також нагадав, що, згідно з урядовим дорученням, обласні державні адміністрації мають провести роз’яснювальну роботу серед жителів своїх областей, аби не створювати зайвий ажіотаж.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики ініціювало більш справедливий підхід до призначення субсидій, який починає діяти з 1 травня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 8 листопада 2017 року Уряд схвалив рішення про запровадження в Україні монетизації субсидій з 1 січня 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: субсидія Мінсоцполітики ОДА  
Матеріали по темі