Влада

Житомирські правоохоронці показали зброю із зони бойових дій, яку громадяни здали добровільно

4 May 2018, 14:50

У головному управлінні Національної поліції України у Житомирській області показали частину арсеналу, який громадяни здали у поліцію під час місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки. Тут можна було побачити мисливські гвинтівки, так звані саморобні «самопали», револьвери часів Другої світової та навіть модернізовані автомати Калашникова.

«З метою припинення незаконного обігу зброї на території нашої держави протягом квітня проводився місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки. Під час цього місячника всі особи, які добровільно здавали до підрозділів поліції зброю, або вибухівку звільнялись від кримінальної відповідальності. Працівниками поліції проводилось багато роз’яснювальної роботи з доведенням до всіх мети цього місячника і відповідальність за здану добровільно зброю та боєприпаси. Все, що перед вами знаходиться - це не вся частина тієї зброї, яку ми могли тут перед вами виставити. Але ви бачите, навіть по цьому арсеналу, що дуже багато зброї знаходилось незаконно на руках у мешканців Житомирщини», - розповів начальник ГУНП України в Житомирській області Вячеслав Печененко.


Правоохоронці також показали зброю, яка потрапила на Житомирщину прямісінько із зони бойових дій.

«На даний час актуальною є тема зброї, яка потрапила до нас із зони АТО. На даний час, до нас у Радомишльський відділ поліції громадянин здав автомат Калашникова, на якому поміняна система концентрації, змінені конструктивні дані. Він його знайшов на закинутій фермі. До Малинського відділу поліції в квітні громадянин привіз і здав автомат Калашникова, який він знайшов, з його слів, на пустирі. На ньому є обвісна система, засоби прицілювання, тактичні засоби та засоби для безшумної стрільби. Усе це - бойова зброя. Надзвичайно багато набоїв різних калібрів до бойової зброї та мисливських рушниць. Засоби ініціювання, це називається детонатор 8Ж, яким детонуються підриви. Здали також автомат Калашникова, який згорів. Очисні механізми в нього цілі. Він потрапив сюди із зони бойових дій. А ще здали електрошокер», - розповів начальник відділу контролю за обігом зброї управління превентивної діяльності ГУНП Олександр Господарчук.

У поліції нагадують, що незалежно від часу добровільної здачі зброї згідно ч.3.ст263 Кримінального кодексу України громадяни, які добровільно видали зброю, боєприпаси та вибухівку правоохоронцям звільняються від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 24 квітня на вулиці Князів Острозьких житомирські патрульні зупинили ВАЗ, в якому виявили гранати Ф-1, РГД-5, запали до них, обріз мисливської рушниці, набої, стартовий пістолет та три пакети з рослинними наркотиками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко Господарчук зброя  
Матеріали по темі