Події

У двох районах Житомирської області поліцейські затримали бурштинокопачів: вилучили УАЗ та мотопомпи

4 May 2018, 15:52

Рейдові групи поліцейських та працівників лісових господарств Житомирської області постійно моніторять ситуацію у місцях можливого видобутку бурштину. 2 травня в Овруцькому, а 3 травня – в Олевському районах були затримані дві групи копачів, в яких вилучено автомобіль «УАЗ», дві мотопомпи, пожежні рукави та інші пристосування для незаконного промислу.

Про це інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Повідомлення про роботу бурштинокопачів у лісовому масиві неподалік села Острови надійшло до Овруцького відділення поліції від працівників місцевого лісгоспу близько 14:00. Перевіряючи отриману інформацію на місці, правоохоронці виявили чергову копальню. Щоправда, частина шукачів сонячного каменю при появі поліцейських кинулись урізнобіч тікати. Проте був затриманий 30-річний житель с. Заріччя, який і налагодив процес видобутку за допомогою мотопомпи кустарного виробництва», - йдеться у повідомленні.

Працівниками слідчо-оперативної групи було вилучено автомобіль «УАЗ», мотопомпу, 12 пожежних рукавів різного діаметру та близько трьох десятків спеціальних саків.

«3 травня уранці, близько 8.00, у лісовому масиві, поблизу с. Шебедихи, поліцейські затримали двох чоловіків, які уже налагодили процес видобутку за допомогою мотопомп та розмивання ґрунту. У них також вилучили обладнання та інше приладдя. Затриманих разом із вилученим було доставлено до відділень поліції. За кожним із фактів розпочато кримінальні провадження за ст.15, ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років», - поінформували у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2018 року в Коростенському районі Житомирської області поліція затримала трьох старателів-нелегалів, один з яких вже притягувався до відповідальності за незаконний видобуток бурштину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП бурштин старателі  
Матеріали по темі