Події

​Хлопець, якого врятували в житомирському ТРЦ «Глобал UA», помер на зупинці по вулиці Покровській

4 May 2018, 17:20

29-річний чоловік, якого 3 травня «відкачували» відвідувачі ТРЦ «Глобал UA» у Житомирі, помер на зупинці громадського транспорту.

Про це Житомир.info по телефону розповіла житомирянка Світлана, яка намагалася допомогти чоловікові.

«Я їхала з Києва, стояла на зупинці на вулиці Покровській, недалеко від перехрестя з Ватутіна (зараз проспект Незалежності, - ред.). Це була десь 18 година. На зупинці через дорогу побачила на землі чоловіка і літню жінку біля нього, вона просила допомогти. Я перебігла і побачила чоловіка років 30, а поруч була його мама. Чоловік був без свідомості. Мама розповіла, що в нього діабет, і років 20 він страждає на ниркову недостатність. За день до того синові зробили гемодіаліз. Мама каже: сину стало зле, коли він поїхав сам вибирати телефон у «Глобал», але там його врятували якісь чоловік і дівчина. «Швидка» відвезла його в лікарню на Богунію (ЦМЛ №2), де, зі слів мами, зробили всі аналізи й обстеження. Знаю, що кардіограма була «погана», і тиск 90 на 40. Ще у магазині йому зміряли цукор, був 16 одиниць, він вколов собі 4 одиниці інсуліну, це дуже мало для такого цукру. Чоловікові запропонували госпіталізацію, але обоє відмовилися. Сказали, що йому вже краще, і вони поїдуть додому, в Черняхів», - розповіла Світлана.

Жінка каже – сама не медик, але довелося перечитати багато медичної літератури через онкозахворювання у власної дитини. Вона каже: коли попросила перехожого допомогти підняти хворого з землі (на зупинці немає ні лавочки, ні навісу – ред.), той байдуже відмахнувся. Світлана розповідає: мама підклала під голову рюкзак, а вона почала, як уміє, приводити хворого до тями. Пізніше до неї приєднався молодий хлопчина, студент-медик. Разом вони робили чоловікові штучне дихання. Жінка припускає: у чоловіка вдруге трапилася діабетична кома.

«У нього посиніли губи, руки стати як мармурні, а «швидка» все не їхала. Минуло хвилин 20, поки приїхала бригада. Молоденька дівчина-лікар виміряла тиск і пульс, перевірила зіниці і констатувала смерть. Ми з мамою довго відмовлялися вірити, просили йому допомогти, щось вколоти. Лікар сказала: мозок відмер, а, дізнавшись про його тривалу ниркову недостатність, резюмувала: «Ви ж знаєте, з таким діагнозом довго не живуть», - розповідає Світлана.

Вона зізнається: всю ніч не могла заснути, бо перед очима був неврятований хлопець.

«Думаю, чи все я зробила, щоб врятувати його? Чи правильно діяла? Дуже шкода молоде життя», - каже Світлана.

З її слів, пізніше приїхала поліція і судмедексперт, а маму небіжчика забрав ще один син.

Про смерть чоловіка на зупинці Житомир.info розповіли у відділі комунікації поліції Житомирської області.

«Третього травня близько 18:20 до поліції надійшло повідомлення від лікарів «швидкої» про смерть чоловіка, 1989 р. н., до приїзду медиків по вулиці Покровській. Чоловік мав тяжке захворювання - ниркову недостатність», - повідомили у поліції.

Нагадаємо, 3 травня у відділі з продажу мобільних телефонів та аксесуарів у ТРЦ «Глобал UA» дівчина-медик врятувала 29-річного хлопця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Глобал медик смерть 
Матеріали по темі