Події

Заступник начальника відділу поліції брав хабарі за безперешкодне транспортування лісопродукції, - прокуратура Житомирської області

5 May 2018, 09:26

У п’ятницю, 4 травня 2018 року, за результатами проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, правоохоронними органами області задокументовано факт одержання працівником керівного складу органів поліції неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Прокуратура Житомирської області спільно зі співробітниками відділу внутрішньої безпеки Національної поліції України та відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області завдяки ретельно спланованій та тривалій спецоперації викрили поліцейського-посадовця під час одержання ним 9 тис грн неправомірної вигоди за неперешкоджання діяльності з транспортування лісу та лісопродукції. Затримали поліцейського безпосередньо на вулиці, у центрі одного з північних міст області, куди він наказав принести зазначену суму. Попередньо одержану ним суму – 3 тис грн - правоохоронцями було задокументовано ще раніше», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що заступник начальника одного з територіальних відділів поліції в області щотижнево, на системній основі вимагав неправомірну вигоду у виді грошових коштів на суму 3000 грн від громадянина, який надає послуги суб’єктам господарської діяльності з купівлі та доставки лісової продукції, за що пообіцяв «забезпечити» безперешкодно займатися підприємництвом.

Неправомірну вигоду вилучено, особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368 КК України, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідчий відділ УСБУ в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 4 травня начальник ГУНП повідомив, що у Коростені на хабарі затримали підполковника – заступника начальника місцевого відділу поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хабар поліція  
Матеріали по темі