Події

Пильний житомирянин допоміг затримати крадіїв, які залізли в чужу квартиру

5 May 2018, 11:42

4 травня на лінію «102» надійшло повідомлення жителя обласного центру, який помітив, як невідомі залізли на балкон першого поверху у сусідньому під’їзді.

Про це повідомляє прес-служба поліції Житомирської області.

«Події розгортались уранці, близько 4.30. Пильний житомирянин помітив, як двоє парубків вовтузились під сусідським балконом, аж поки один не підсадив іншого і той не перемахнув через перила. Чоловік швидко набрав «102». За викликом прибули патрульні, які, переконавшись у достовірності інформації, заблокували вихід парубкам з чужої квартири та водночас викликали до місця події бійців роти поліції особливого призначення ГУНП», - йдеться у повідомленні.

Спецпризначенці затримали підозрюваних у крадіжці чоловіків безпосередньо на місці вчинення злочину та передали працівникам слідчо-оперативної групи Житомирського відділу поліції, які задокументували усі обставини події.

«Затримані є місцевими жителями, одному з них 28 років, а іншому – 17. Втім обидва уже притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжки. Старшого з чоловіків було затримано відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК та вирішується питання про обрання мір запобіжного заходу обом підозрюваним», - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

У ході першочергових дій поліцейські зафіксували, що до квартири крадії потрапили, відтиснувши балконні двері.



Ще одна крадіжка з оселі у Житомирі сталася 3 травня по вул. Хлібній.

«Жінка звернулась до поліції та розповіла, що упродовж часу з 19.00 до 19.30 з коридору квартири зникла її сумка. Як з’ясувалось згодом, крадій скористався вільним доступом, оскільки господарка, знаходячись вдома, не замкнула вхідні двері. Разом з сумкою було викрадено і мобільний телефон та інші цінні для жінки речі і документи», - інформують правоохоронці.

Відтак поліцейські застерігають: з настанням теплої погоди доступ до осель для крадіїв часто полегшують самі господарі, залишаючи відкритими вікна та двері. Також наближається сезон масових відпусток та тривалого відпочинку, а значить, квартири та будинки перебуватимуть у багатьох випадках без належного нагляду.

«Шановні громадяни, аби не отримати неприємних несподіванок, подбайте вчасно про безпеку власного майна, обладнайте відповідно вікна та двері надійними замками і гратами. За можливості встановіть і технічні засоби захисту та сповіщення про стороннє проникнення. Превентивні витрати завжди менше можливих збитків», - закликає ГУНП.

Як повідомляв Житомир.info, про затримання вранці 4 травня двох крадіїв, які залізли до квартири в будинку на проспекті Миру, повідомляла патрульна поліція Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція крадіжка  
Матеріали по темі