Події

В Житомирській області судитимуть киянина, який продавав в інтернеті дитячі порнографічні фото, його мати-спільниця в розшуку

5 May 2018, 15:16

Прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Про це 5 травня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Підозрюваного обвинувачують у вербуванні людини, вчиненого з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану особи, за попередньою змовою групою осіб, щодо кількох малолітніх дівчат. Установлено, що 35-річний киянин, придбавши фототехніку, обладнання для фотосесій, дитячий одяг, а також жіночу білизну, облаштував фотостудію в окремому приміщенні одного з райцентрів області, куди приїхав для тимчасового проживання разом із своєю матір’ю. Сумнівним «бізнесом» син займався спільно із матір’ю. Зокрема, 54-річна жінка, знайомлячись із матерями з неблагополучних сімей, вводила їх в оману, переконуючи, що для зйомки реклами дитячого одягу потрібні малолітні дівчатка – їхні доньки. А коли ті погоджувалися, до справи приступав фотограф-син», - інформує прокуратура.

Таким чином, протягом тривалого часу – 2006-2016 років столичний ділок періодично виконував фотосесії малолітніх моделей з елементами дитячої порнографії за певну грошову винагороду, а виготовлені фото викладав в Інтернет-мережу, де за перегляд користувачами сам одержував гроші.

Під час досудового слідства установлено, що потерпілими від злочинної діяльності стали 7 малолітніх дівчат.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Овруцького міськрайонного суду. Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме прокуратура області.

Також повідомлено про підозру у скоєнні аналогічного злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України і матері-спільниці, яку оголошено в розшук.

«Крім цього, матеріали за фактом виготовлення, збуту і розповсюдження дитячої порнографії, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 301 КК України, виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування якого триває», - повідомляє обласна прокуратура.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 149 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня минулого року працівники головного управління Нацполіції в Житомирській області офіційно оголосили двом особам про підозру у торгівлі людьми або іншій незаконній угоді щодо людини та виготовленні і збуті порнографії: мати й син організували студію, в якій фотографували малолітніх дівчат, чиї світлини згодом продавали через Інтернет-мережу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд торгівля людьми діти  
Матеріали по темі