Економіка

Житомирське ТОВ «Екта-Пром» з грудня минулого року має борг по зарплаті в 1,3 млн грн, - ОДА

6 May 2018, 10:38

В грудні минулого року до кола підприємств-боржників приєдналося до цього часу успішно працююче ТОВ «Екта-Пром» з Житомира.

Така інформація міститься в розпорядженні голови облдержадміністрації Ігоря Гундича «Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій області та платежів до Пенсійного фонду України», яке він підписав 2 травня.

«За статистичними даними за станом на 1 січня 2018 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області становила 5,3 млн грн. Про наявність боргів до статистичних органі прозвітували 7 суб’єктів господарювання. Упродовж 2017 року сума зазначеного боргу зменшилася на 163,4 тис. грн або на 3%. За показником співвідношення суми заборгованості iз виплати заробітної плати до фонду оплати праці (0,3 %) область займала 3 рейтингове місце по Україні. Результати цієї роботи були б набагато вагомішими, якби у грудні минулого року до кола боржників не приєдналось до цього часу успішно працююче ТОВ «Екта-Пром» м. Житомира з сумою боргу 1,3 млн грн», - йдеться у документі.

Упродовж січня-лютого 2018 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області зросла на 145,2 тис. грн (на 2,7%) i за статистичними даними за станом на 1 березня 2018 року становила 5,5 млн грн. Про наявність борів до статистичних органів прозвітували 6 суб’єктів господарювання.

«У структурі загального боргу із виплати заробітної плати по області 35,5% або 1945,1 тис. грн утворилося на 3 економічно активних підприємствах, 2,3 млн грн або 41,5% - на 2 підприємствах-банкрутах та 23% або 1,3 млн грн на 1 неактивному підприємстві. Борги із виплати заробітної плати за даними статзвітності мають місце у 3 із 28 територіальних одиниць області: містах Житомирі, Коростені, Хорошівському районі», - зазначається у розпорядження.

Житомирське ТОВ «Екта-Пром» знаходиться на території колишнього заводу «Промавтоматика». Підприємство було зареєстроване в червні 1997 року і займалося виробництвом електронної апаратури побутового призначення для приймання, записування та відтворювання звуку й зображення.

23 січня цього року Житомирський окружний адміністративний суд своїм рішенням задовольнив позов управління Держпраці у Житомирській області до ТОВ «Екта-Пром» і зупинив роботу на підприємстві.

«Державна служба України з питань праці в особі Управління Держпраці у Житомирській області звернулася до суду з позовом, в якому просить, у зв’язку з загрозою життю та здоров’ю працівників застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до Товариства з обмеженою відповідальністю "Екта-Пром" шляхом зупинення робіт, експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки… Заборонити виконувати роботи, експлуатувати машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки», - зазначається ц матеріалах суду.


Підприємство не подавало апеляцію на це рішення і 27 лютого 2018 року воно вступило в силу.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2015 року з роботою підприємства «Екта-Пром» тодішній голова ОДА Сергій Машковський знайомив генерального директора державного концерну «Укроборнпром»Романа Романова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата заборгованість ОДА Екта-Пром  
Матеріали по темі