Місто

Близько сотні людей вшанували пам’ять загиблих вояків на військовому кладовищі у Житомирі

8 May 2018, 14:39

Опівдні 8 травня більше сотні людей із квітами зібрались на житомирському військовому кладовищі. Вони прийшли, щоб вшанувати пам’ять загиблих на сході України військовослужбовців Збройних сил України.

Під час мітингу-реквієму поіменно згадали тих, хто загинув за час військових дій на сході України. Під час хвилини мовчання військовослужбовці відсалютували своїм загиблим побратимам. Після хвилини мовчання та молитви, люди поклали квіти до могил бійців українського війська.


«Колись, свого часу, нас навчали прикладом Героїв тієї війни. Сьогодні ми навчаємо наших дітей на Героях цієї війни. Це не День перемоги, це День пам’яті та примирення. Ми маємо примиритись. Примирятись потрібно, тому що зараз є дуже багато проблем. Українська повстанська армія, ОУН і Збройні сили тоді ще Радянського союзу. Це є примирення. Ми маємо стати в один стрій і вшановувати всіх ветеранів, які загинули на фронтах Другої світової війни. На цьому кладовищі – це більше День пам’яті. Ми вшановуємо тих військовослужбовців, які загинули, виконуючи обов’язок на сході нашої країни. Їх треба теж пам’ятати. І вже на їх прикладі ми навчаємо теперішніх дітей і сучасне покоління, майбутніх захисників Вітчизни. Про це треба думати постійно. Примирятись необхідно. І тут діло навіть не в заповідях Божих: «вдарили в ліву щоку - підстав праву», справа не в тому! Справа в тому, що в нас єдина держава. І якщо ми не знайдемо спільної мови та примирення, то, напевно, нічого не буде. Політики вирішують свої справи, Збройні сили боронять кордони нашої держави, а люди мають спілкуватись і підтримувати один одного. Інакше в нас не стане нічого», - сказав т.в.о. заступника начальника Житомирського гарнізону з морально-психологічного забезпечення Олександр Пухальський.

Нагадаємо, у День пам’яті та примирення біля монументу Слави у Житомирі молилися, слухали хор, покладали квіти і бажали Україні миру

Фоторепортаж з вшанування Дня пам’яті та примирення біля монументу Слави дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військове кладовище День пам'яті Пухальський  
Матеріали по темі