Суспільство

У райцентрі Житомирської області знайшли останки чотирьох радянських солдатів

10 May 2018, 10:03

У Малині Житомирської області фахівці зі спеціального пошукового об’єднання «Вертикаль» знайшли останки чотирьох радянських солдатів. Пошукові роботи проводяться на місці боїв 1941 року.

Про це розповів у коментарі Громадському радіо голова об’єднання «Вертикаль» Володимир Жарко. «На даний момент знайдено 4 бійця і 4 особисті розпізнавальні знаки. І один сержантський планшет із документами», — розповів Жарко.

За його словами, є імовірність встановлення імен солдатів.

«Речі віддаються на експертизу. Ми самі нічого не відкриваємо та не дивимося. Звідти витягується паперовий вкладиш, якщо він заповнений олівцем – можна прочитати, якщо чорнилами – потім під програмами і спеціальними розчинами витягується напис», — розповів Жарко. Він зазначив, що наразі не відомо, коли відбудеться перезахоронення останків радянських солдатів.

«12 травня ми будемо перезахоронювати 30 бійців РСЧА, яких знайшли у минулому і цьому році. Але знайдені сьогодні бійці уже сюди не підуть, бо не встигнемо зробити експертизу. Будуть чекати своєї черги на наступне перезахоронення», — зазначив голова пошукової організації.

Нагадаємо, 8 травня 2018 року в селі Горщик Коростенського району Житомирської області поховали останки 7 невідомих солдат, які закинули в роки Другої світової війни.

Як повідомляв Житомир.info, 9 травня 2017 року у Малині перепоховали останки загиблих у Другій світовій війні солдатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малин солдат Вертикаль  
Матеріали по темі