Суспільство

ОДА озвучила нову граничну вартість путівок до санаторіїв, де можуть оздоровитися АТОвці з Житомирської області

10 May 2018, 14:02

Учасники АТО можуть самостійно обрати санаторій для оздоровлення: для укладання угоди з обраним закладом вже визначили граничну вартість путівок.

Про це 10 травня повідомила прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на департамент праці та соціального захисту населення.

«Наказом Мінсоцполітики від 04.04.2018 № 471, на 2018 рік установлено граничну вартість путівки (ліжко-дня) за надання послуг із санаторно-курортного лікування деяким пільговим категоріям громадян, зокрема:

  • особам з інвалідністю внаслідок війни з числа постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції, особам з інвалідністю внаслідок загального захворювання та особам з інвалідністю з дитинства – 6 822,0 (379,0) грн без податку на додану вартість;
  • особам з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку (особам з інвалідністю внаслідок війни з числа постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції, особам з інвалідністю внаслідок загального захворювання та особам з інвалідністю з дитинства) – 20 685,0 (591,0) грн без податку на додану вартість;
  • учасникам бойових дій та учасникам війни з числа учасників антитерористичної операції, постраждалим учасникам Революції Гідності – 8 186,0 (454,8) грн з податком на додану вартість;
  • громадянам, що супроводжують осіб з інвалідністю І групи (за винятком осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - 5 730,0 (318,3) грн з податком на додану вартість», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, путівки для вищезгаданих категорій закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа – управління праці та соціального захисту населення – санаторій). Людина зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, потім звернутися до управління, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за наданні послуги, у відповідності до граничної вартості путівки для відшкодування вартості санаторно-курортного лікування визначеного на поточний рік.

За роз’ясненнями пропонують звертатися до спеціалістів департаменту праці та соціального захисту облдержадміністрації за телефоном (0412) 24-08-46.

Нагадаємо, учасники АТО з Житомирської області можуть отримати безкоштовну психологічну реабілітацію в санаторіях України.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський реабілітаційний центр фонду братів Кузьміних надає пораненим в АТО безкоштовну допомогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: учасник АТО лікування санаторій  
Матеріали по темі