Політика

Нардеп Юрій Павленко очолив колону учасників урочистої ходи у Житомирі до Дня перемоги

10 May 2018, 14:44

9 травня народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко очолив урочисту ходу на честь Дня Перемоги, яка відбулась у Житомирі. Ветерани Другої світової війни, їхні дружини, діти, онуки та інші житомиряни й гості міста, співаючи пісні воєнних часів, пройшлися від «танка-переможця» до монумента Слави, де відбулося вшанування ветеранів та молебень за загиблими. Участь у святковому марші взяли також керівник партійної фракції у Житомирській міській раді Наталія Леонченко, депутати обласної радиНаталія Рибак, Раїса Гула, Олександр Чорноморець, Володимир Нагорняк, керівник Корольовської у місті Житомирі партійної організації Юрій Самборський, Богунської — Лариса Харчук, депутат Житомирської міської ради Сергій Колесник, активісти партії.

«День Перемоги українці святкують вже понад сім десятиліть. Це день перемоги над нацизмом, день перемоги життя над смертю, перемоги миру над війною. І сьогодні в Житомирі тисячі людей різних професій, віросповідань та політичних поглядів об’єдналися й пройшли урочистою ходою, аби вшанувати пам'ять солдатів, які боролися з німецько-фашистськими загарбниками. Імена багатьох героїв нам відомі, але багато їх спочиває у братських могилах як невідомі солдати. Вони віддали своє життя у боротьбі за краще майбутнє і тому День Перемоги — це символ миру, який нині знову так потрібен Україні», — зазначив Юрій Павленко.

Опозиційний політик звернув увагу на той прикрий факт, що вперше за всі роки незалежності України керівники міста Житомира та області проігнорували День Перемоги та не прийшли привітати ветеранів.

Цього ж святкового дня для ветеранів та дітей війни опозиціонерами Житомирщини був організований святковий обід з концертною програмою, який став гарною нагодою поспілкуватися, згадати минуле, привітати один одного зі святом Великої Перемоги.

Окрім слів вітання говорили і про те, що сьогодні турбує ветеранів. Згадували проблему щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців. На боротьбу з урядом за право військових пенсіонерів отримувати гідні виплати разом з колишніми військовослужбовцями став і ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК: у результаті пенсії військовослужбовцям були проіндексовані з січня поточного року. І люди висловлювали подяку і голові обласної ветеранської організації Олександру Защитнікову, і представникам ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ за підтримку. На досягнутому опозиційні депутати як у Верховній Раді, так і у місцевих радах зупинятися не збираються й надалі працюватимуть над підвищенням соціальних стандартів для пенсіонерів, ветеранів та дітей війни.

«Більше 70-ти років тому ви стали на захист рідної землі та світлого майбутнього наших дітей, і наш святий обов'язок тепер захистити та підтримати вас, дорогі ветерани. Спасибі вам за вашу незламну силу духу, за ваш подвиг, за Перемогу!» — зазначив Юрій Павленко під час виступу.

Лідери ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Житомирщини в День Перемоги відвідали одного з ветеранів Другої світової війни вдома, тому що 95-річному Юхиму Івановичу Рикову вже важко брати участь у публічних заходах. Гостям ветеран і його родина були дуже раді. Алла Юхимівна, дочка, розповіла, що на війну батько пішов добровольцем, бо за віком був ще дуже юним і зустрів перемогу у 22 роки. Близько 20 років життя Юхим Іванович віддав роботі з молоддю у ветеранській організації. А з початком війни на сході країни ветеран активно закликав керівництво держави зупинити кровопролиття, зберегти життя наших хлопців, бо добре знає, що таке смерть на війні.

Напередодні 9 травня депутат обласної ради від ОПОЗИЦІНОГО БЛОКУ Наталія Рибак, керівник партійної фракції у Житомирській міській раді Наталія Леонченко разом з колегою по фракції Сергієм Колесником, керівник Богунської районної партійної організації у Житомирі Лариса Харчук також відвідували ветеранів Другої світової війни. Зокрема це Анатолій Тимофійович Трещов, який пройшов військову службу від простого рядового до полковника. Ще до минулого року він очолював міську ветеранську організацію. Василь Митрофанович Шубович, який брав участь у штурмі Рейхстагу, на власні очі бачив на його даху Прапор Перемоги. Кирило Олексійович Семенов — учасник Сталінградської битви. Клавдія Іванівна Серкова, якій сьогодні вже 97 років, була медсестрою, рятувала життя наших солдат. Василь Машталєр, який вранці 7 травня 1945 року, лише за декілька днів до знаменної перемоги, був важко поранений під одним з німецьких міст й повернувся на Батьківщину вже інвалідом, а з роками майже повністю втратив зір.

Загалом в обласному центрі нині проживає 248 ветеранів війни, котрі були учасниками бойових дій. Це люди, яким вже по 95 і більше років, але, попри проблеми зі здоров’ям, вони і сьогодні вражають своєю мудрістю, мужністю, волею до життя. Їм не байдуже, чим живе країна, на яких ідеях виховується молоде покоління.

Наталія Леонченко, яка очолює постійну комісію із соціально-гуманітарних питань у Житомирській міській раді, зауважує, що настрій ветеранам, на жаль, псують не лише хвороби: «Я дуже добре бачу проблеми, які сьогодні заважають жити простим українцям, в тому числі і учасникам війни. Це так звані реформи, які несуть загрозу руйнації важливих сфер нашого життя — медицини, освіти, системи соціального захисту. Це брак державного бюджету, який виливається в заборгованості по зарплаті тим же лікарям Житомира. Місцеві бюджети не спроможні витримати навантаження, яке на них спускається з центру. А страждають від того звичайні люди. Страждають ветерани, яким не вистачає на ліки, на оздоровлення, на нормальне харчування. Яким не вистачає звичайної людської уваги. Наша фракція у міській раді, комісія, яку я очолюю, і надалі захищатимуть ветеранів. Ми зробимо все від нас залежне, аби ці достойні люди відчували максимум турботи, аби мали достойні умови життя».

Подібні візити до ветеранів Другої світової війни організовуються представниками ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ щороку по всій Житомирщині. З нагоди 73 річниці Дня Перемоги захисникам були вручені подарунки та для кожного з них звучали слова вдячності та побажання довгого і мирного життя.

Прес-служба народного депутата Юрія Павленка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі