Політика

У Житомирі нардеп Розенблат та рідні загиблих в АТО заклали капсулу пам’яті неподалік монументу Слави

14 May 2018, 14:55

Близько півсотні матерів та дружин загиблих у зоні АТО військовослужбовців зібралися поблизу монументу Слави, 14 травня, у Житомирі, аби закласти капсулу пам’яті про своїх хлопців. Жінки не стримуючи сліз поіменно згадують своїх синів та чоловіків, передаючи капсулу одна – одній з рук у руки. Останні розповідають: довго поневірялися по владним кабінетам, аби у місті з’явилася хоч якась алея слави загиблим АТОшникам, однак безрезультатно. Аж поки не звернулись за підтримкою до нардепа Борислава Розенблата.


«Майже чотири роки, як ми не маємо можливості обійняти нашого сина і тільки можемо сходити до холодного каменю на кладовище. Сподіваємось на те, що цей монумент, алея, комплекс, що там буде, буде місце куди прийдуть, побачать і знатимуть за що загинули наші хлопці. Зазвичай нас питають: за що ваші діти загинули? Я вам відповім, за те, щоб ми з вами спали спокійно, коли нашу країну розривають на частини», - розповідає мама загиблого військовослужбовця Артема Стриженка Тетяна Стриженко.

Капсула пам’яті стане першим кроком до встановлення у місті пам’ятнику Героям, - переконаний Борислав Розенблат.

«Цей спільний захід зроблений для того, щоб ми всі разом відновили справедливість і побудували на цій горі, на найвищому місці в Житомирі пам’ятник, до якого ми будемо приходити постійно, згадуючи наших воїнів, які віддали своє життя. Нагадування нашим нащадкам, там не просто прізвища, там роз’яснення, що ця капсула тим, хто захищав нашу країну в найтяжчі роки, коли вона виборювала свою незалежність», - каже народний депутат України Борислав Розенблат.

Разом із тим нардеп поспілкувався з жінками і про інші наболілі питання.

«Перш за все - це 380 грн, які вони отримують, як на втрату годувальника, це взагалі нонсенс. Друге питання, щоб вони нікого не просили і не принижувалися, коли хочуть користуватися своїми пільгами. Моє зобов’язання не просто виступ у Верховній Раді України, а можливо зробити додатковий законопроект, який ми маємо прийняти. Це повинна бути державна програма, яка захищає тих людей, які сьогодні не просто ідуть воювати, а їхні родини, дітей, щоб вони знали, що їхні родини будуть захищені», - зауважує народний депутат України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі