Суспільство

​У Житомирі три дні навчали тренерів з національно-патріотичного виховання з різних регіонів

15 May 2018, 09:19

На базі комунального закладу позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради з 10 по 12 травня працювала Всеукраїнська школа для тренерів із національно-патріотичного виховання.

Про це 14 травня повідомила прес-служба Житомирської облради.

«До заходу долучились педагоги з Волинської, Вінницької, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Київської, Луганської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Херсонської, Черкаської, Чернігівської областей. Привітала гостей та відкрила захід депутат обласної ради, голова постійної комісії з гуманітарних питань Олена Галагуза, на думку якої, педагоги мають розповідали правду молоді про минуле та сучасність», - інформує прес-служба.

«Я завжди наголошую: на сході та півдні України сталася гуманітарна катастрофа, оскільки радянсько-кремлівська пропаганда посіяла зерна сумніву, щоб українці не ідентифікували себе українцями. Тому наше головне завдання - зробити усе, аби Українська ідея займала панівне місце в усіх царинах», - сказала під час заходу депутат обласної ради.

У рамках заходу було проведено засідання "круглого столу" «Здобутки й перспективи національно-патріотичного виховання: сучасний стан, досвід, проблеми та шляхи їх вирішення», відбулися творчі зустрічі, і майстер-класи. Зокрема, захопило учасників оволодіння ремеслом з соломоплетіння.

У Житомирському військовому інституті імені С.П. Корольова власним передовим досвідом та значними досягненнями у сфері національно-патріотичного виховання молоді з педагогами ділився заступник начальника інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Володимир Наконечний.

Учасники заходу переконані в тому, що саме національно-патріотичне виховання підростаючого покоління є запорукою мирного майбутнього України, тому кожен з них прагне виховати справжніх патріотів рідної землі. Символічним підсумком заходу стало спільне висаджування калинової алеї на території обласного еколого-натуралістичного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада тренер патріот виховання  
Матеріали по темі