Події

Житомирський КОРД затримав банду розбійників, які обікрали будинок жителя Київщини майже на 1 млн грн

15 May 2018, 12:11

14 травня оперативники кримінальної поліції та спецпідрозділу КОРД ГУНП в Житомирській області у результаті спецоперації затримали злочинну групу одразу після вчиненої ними крадіжки цінностей на суму близько мільйона гривень з домоволодіння жителя Київщини. Члени банди, серед яких як нинішні, так і колишні спортсмени, причетні до низки зухвалих злочинів на території Житомирщини та інших областей України.

Про це інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.


«У ході роботи над розкриттям розбійних нападів та крадіжок з приватних осель жителів і з офісів юридичних осіб, ми провели комплекс масштабних заходів та вишли на стійку зухвалу злочинну групу, яка «гастролювала» окремими регіонами, у тому числі і Житомирщиною. До її складу увійшли жителі Вінничини, колишні і нинішні спортсмени, віком від 25 до 47 років», - розповів т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Сергій Крупєй.

14 травня у ході спецоперації із залученням бійців КОРДу оперативники житомирської кримінальної поліції на Київщині затримали п’ятьох осіб на трьох автомобілях-іномарках одразу після вчинення ними зухвалого обкрадання домоволодіння місцевого жителя. З будинку зухвальці винесли, за оцінкою господаря, цінностей загалом на суму близько мільйона гривень.

«Нині п’ятьох затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. У той же день поліцейські провели з десяток обшуків на Вінничині та у м. Києві за місцями проживання членів злочинного угрупування і вилучили низку речей, які свідчать про причетність чоловіків до злочинної діяльності», - зазначили у поліції.

«Ці особи діяли зухвало і професійно. До вчинення злочинів готувалися заздалегідь. Наприклад, мали у володінні квадрокоптер для обстеження місцевості, закуповували необхідне оснащення для підтримання зв’язку один з одним (рації, засоби стільникового зв’язку, змінні сім-картки), навіть спецодяг працівників правоохоронних органів. Під час обшуків нами вилучена також зброя, гроші та інша доказова база», - підсумував Сергій Крупєй.

Нині правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до низки зухвалих злочинів, у тому числі вчинених на території інших регіонів. Окрім того, поліцейські мають усі підстави вважати, що до складу злочинного угрупування входило більше осіб. Тож у рамках досудових розслідувань триває подальша робота з викриття усіх його членів.

Як повідомляв Житомир.info, 19 листопада 2017 року в Бердичівському районі невідомі напали на Volkswagen, поранили пасажира та вкрали ювелірних виробів на 15 млн грн. Пізніше ювелір, якого поранили у Бердичівському районі, розповів подробиці зухвалого пограбування.

Про блискавичне затримання організованої банди у Запоріжжі, причетної до низки злочинів у тому числі і в Житомирській області розповів начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко під час прес-конференції 14 грудня. 15 грудня суд обрав запобіжний захід без права внесення застави дев’ятьом підозрюваним у пограбуванні ювелірів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КОРД поліція пограбування Київщина банда  
Матеріали по темі