Суспільство

За квартал у Житомирській області виявлено 13 хворих на сказ тварин

17 May 2018, 09:31

16 травня 2018 року в приміщенні ГКУ Держпродспоживслужби у Житомирській області відбулась виробнича нарада з підведення підсумків роботи державних районних (міської) лікарень ветеринарної медицини у І кварталі 2018 року.

Про це інформує прес-служба управління.

«В.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Міщенко провів стислий аналіз епізоотичної ситуації в області з лейкозу, туберкульозу, лептоспірозу ВРХ, сальмонельозу тощо. Детальніше зупинився на ситуації з захворюваністю на сказ: протягом звітного періоду проведено 102 лабораторних дослідження, виявлено 13 хворих (переважно лиси – 9 голів, 1- кіт, 2- собаки, 1-ВРХ). Проведено щеплення 28,6 тис. собак, 14,3 тис. котів, 21,3 тис. голів ВРХ», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Ігор Волківський, – враховуючи складну ситуацію з АЧС, що склалась на території області та країни в цілому (нещодавно було зареєстровано випадок АЧС у Вінницькій області), необхідно посилити заходи щодо запобігання повторного занесення та розповсюдження вірусу на територію Житомирської області.

«Протягом звітного періоду спеціалістами держустанов ветеринарної медицини було піддано лікуванню 4770 голів с/г тварин. У І-му кварталі проведено 86922 досліджень корів на субклінічні форми маститу в господарствах усіх форм власності , в т.ч. 39896 у населення», - інформує управління.

Як повідомляв Житомир.info, головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформувало, що за період із 05.04. по 16.04.2018 року на території області зареєстровано три випадки сказу тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі