Влада

Житомирські депутати підтримали звернення Ради християнських церков про захист інституту сім’ї

17 May 2018, 13:18

Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко від імені Ради церков звернувся до депутатів міської ради із проханням підтримати звернення до парламенту, президента та РНБО щодо захисту інституту сім’ї в Україні і перегляду Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людей на період до 2020 року.

«Шановні депутати, шановний Сергію Івановичу. Ми, що нижче підписались, просимо вас, розглянути проект звернення до президента України, Кабінету Міністрів Україні, Верховної ради України, народних депутатів України, Ради національної безпеки та оборони України щодо захисту інституції сім’ї. Захисту інституції сім’ї, я наголошую на цьому! І винести це питання на сесію. Підписались усі очільники церков і громадські організації», - сказав настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко.


Священнослужитель наголосив, що Рада церков закликає захистити інститут сім’ї, а не обмежити меншини.

«Поясню дуже коротко. Ми розуміємо, що таке сім’я. В народі є така приповідка. Кожний батько, а я говорю навіть не так, кожна сім’я повинна народити дитину, збудувати будинок і посадити дерево. Без сім’ї немає повноцінної держави. Це основа держави - сім’я, батько, мати, діти. 23 листопада 2015 року Кабінет Міністрів України затвердив План дій з реалізації національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року. Але разом із тим деякі положення цих дій є суперечливими, бо несуть загрозу національній безпеці держави та єдності українського суспільства. Це стосується зокрема положень про надання окремих прав та привілеїв представникам сексуальних та гендерних меншин (лесбійкам, гомосексуалістам, бісексуалам, трансгендерам, тощо). Я вчора сидів до півночі, хотів пересвідчитись для себе чи дійсно таке є. І я знайшов в інтернеті дуже багато настанов, як повинна виховуватись сьогодні дитина, так як просить Європа. Тобто, нема хлопця і нема дівчини. Є «воно». Сьогодні йде мова навіть про те, що ми не повинні маленьку дитину загортати - хлопчиків в синє, дівчаток в інше. Хлопець може бавитись іграшками для дівчаток, а дівчатка для хлопців. Не про те йде мова. Сьогодні мова йде про здорову сім’ю. І я вас прошу підтримати. Дорогі, ми за сім’ю! Я розумію, ми повинні всіх поважати. Ми повинні любити всіх і працювати в державі так, щоб якісь недоліки виправлялись. Ми не проти цих меншин, ми за сім’ю. Здорову, прекрасну сім’ю», - сказав настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Депутати підтримали звернення Ради церков до представників центральної влади та РНБО. «За» проголосували 35 народних обранців.

Нагадаємо, в інтерв’ю настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко розповів про знайомство із патріархом Гундяєвим та службу в розвідроті ДШВ.

Як повідомляв Житомир.info, 13 травня мерія спільно з Радою християнських церков запрошувала житомирян на ходу вулицями міста в рамках відзначення Дня сім’ї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: отець Богдан Бойко сесія інститут сім'ї  
Матеріали по темі