Місто

БО «Разом до життя» збирає кошти для онкохворих дітей та організовує концерт зірок української естради у Житомирі

17 May 2018, 17:38

17 травня в конференц-залі Житомирського національного агроекологічного університету відбулася прес-конференція Благодійного марафону «Разом за життя».

Організатори марафону наголосили, що захід в Житомирі проходить вчетверте і стартує він з 17 травня і по 30 червня.

«За ініціативи наших студентів у Житомирі знову стартував благодійний марафон. Хочу наголосити, що студенти агроуніверситету часто відвідують онкохворих діток, намагаються їх підтримати та допомогти. Марафон навіть більше сприятиме тому, аби державні установи, держава звернули увагу на таких хворих діток, і можливо, десь виділила більше коштів, чи прийняла якусь необхідну програму, - сказав ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

«7 червня у Житомирі буде проходити благодійний концерт – це певний етап марафону, адже допомогти можна дитині в будь-яку хвилину. 7 червня відбудеться концерт в літньому театрі «Ракушка» за участі зірок української естради. Запрошені артисти: гурт O.Torvald; співачка Міла Нітіч; гурт Авіатор та команди Ліги Сміху «30+» та «Отдыхаем вместе» (Хмельницький). Всі артисти виступатимуть безкоштовно. Також жодна копійка не піде на організацію заходів, всі супутні витрати закривають наші партнери», - розповів голова оргкомітету благодійного марафону лександр Лопатюк.


Цього року до організації марафону долучається міська та обласна влада, з якими буде підписаний меморандум.

«Наша організація діє в Житомирі вже більше 7 років. Ми допомагаємо виключно онкохворим діткам. Як ми розподіляємо кошти, які надходять на рахунки благодійної організації: до нас надходить лист від батьків із проханням допомогти в придбанні, наприклад, якихось ліків. Ми моніторимо аптеки, шукаємо ці ліки, дивимося на ціну, і тоді закуповуємо необхідне. У нашій команді працює порядку 15 осіб», - сказала олова благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода.

Також вона наголосила на тому, що їх представники не будуть ходити по місту зі скриньками та збирати кошти.

«Жодна благодійна організація Житомира зі скриньками по місту не ходить. Про це ми домовилися з іншими представниками благодійних організацій під час спільної наради у міській раді. Це відбулося саме тоді, коли по місту ходило дуже багато людей, шахраїв зі скриньками, і ми не знали, як з ними боротися. На наших скриньках буде розміщуватися свідоцтво і вона буде опломбована листом з підписами та печатками», - наголосила Людмила Свобода.

Квитки на благодійним марафон «Разом до життя» розпочнуть продавати вже з 18 травня. Квиточки можна буде придбати у касі драмтеатру. Ціни становитимуть 100, 150, 200 грн. Проте, будь-хто зможе на квиточку перекреслити ціну та збільшити її на ту суму, яку сам захоче.

Проте і це ще не все! Благодійна організація звертатиметься до керівників навчальних закладів міста, аби вони у себе провели ярмарки, де діти з могли продати зроблені власноруч поробки, чи солодощі. Також буде запропонований збір макулатури. Все це не буде примусовим, тільки за бажанням.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Скидан Лопатюк розом до життя  
Матеріали по темі