Суспільство

У Новограді-Волинському шквальний вітер зірвав зі школи шифер, повалив дерева та пошкодив електроопори

18 May 2018, 09:26

За інформацією оперативного чергового Новоград-Волинської міської ради: ввечері 16 травня 2018 року надійшли повідомлення про те, що шквальне посилення вітру до 16 м/с завдало пошкоджень фасаду та даху ЗОШ №8, пошкоджені опори електромереж неподалік будівлі школи та повалені дерева.

Про це інформує сайт Новоград-Волинської міської ради.

«17 травня 2018 року о 8:30 ранку під головуванням в.о. міського голови Олени Пономаренко відбувся терміновий виїзд комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та екології на територію ЗОШ №8. Першочергово члени комісії обстежили будівлю школи та оцінили масштаби пошкоджень. Під час огляду уламків, начальник управління містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради – головний архітектор міста Дмитро Гудзь та голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та екології – депутат міської ради Віталій Табалюк підмітили, що зірвані шквальним вітром уламки шиферу майже не мають отворів від цвяхів. За словами спеціалістів шифер був майже не закріпленим цвяхами», - йдеться у повідомленні.

Одразу на місці, в приміщенні ЗОШ №8 відбулось термінове спільне засідання комісії з питань з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та екології.

«Особливу увагу приділили ліквідації наслідків негоди, припиненню навчального процесу в школі та питанню технічного нагляду під час виконання робіт з накриття даху ЗОШ №8. Як зазначено вище, уламки шиферу майже не мають отворів від цвяхів, що кріплять покриття. Тому, головний архітектор міста запропонував направити листи до голови Житомирської обласної ради з метою доведення інформації про порушення будівельних норм та порушень під час технічного нагляду, так як Житомирська обласна рада була замовником робіт. Опрацьовано питання припинення навчального процесу у ЗОШ №8 з метою недопущення травмуванню дітей. Також, створено комісію з обстеження будівель та визначення збитків. Дана комісія, за зверненнями громадян буде виїжджати на місця та складати акти обстеження будівель та встановлення збитків. Ці акти дадуть змогу звернутись до страхових компаній за відшкодуванням збитків, у разі, якщо будинок застрахований. Роботи з ліквідації пошкоджень даху ЗОШ №8 вже розпочаті», - зазначено на сайті міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 21 вересня 2017 року без світла залишилися 7 населених пунктів, град побив автомобілі, вікна й дахи. У Бердичеві ввечері пройшов град розміром з куряче яйце.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський вітер школа шифер  
Матеріали по темі