Суспільство

З магазину снастей у Житомирській області вилучили ятери, щоб ними не скористалися рибні браконьєри

18 May 2018, 09:40

У першу половину травня інспектори рибоохоронного патруля виявили 123 порушення правил рибальства та вилучили 175 заборонених знарядь лову.

Про це 18 травня поінформувала прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля

«Так, 14 травня у місті Житомирі оперативною групою в одному з магазинів продажу рибальських снастей виявлено порушення: продаж заборонених знарядь лову - ятерів. Був складений адміністративний протокол за частиною 1 статті 85-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Якщо заборонені знаряддя не продавали б, то браконьєрам було б вдвічі важче незаконним способом ловити рибу», - наголошує рибний патруль.

Заборонені знаряддя лову в основному продають з-під прилавку і тільки через «своїх», через це з ними дуже важко боротися. Тому Житомирський рибоохоронний патруль просить долучатися до виявлення продавців, які сприяють розквіту та поширенню браконьєрства.

Також за минулий тиждень травня виявлено 4 порушення продажу риби: торгівля здійснювалась без товарної накладної та сертифікату якості. У правопорушників вилучено рибу в кількості 16 кг, стосовно них складено адміністративні протоколи за порушення порядку придбання та збуту водних біоресурсів.

З початку травня інспектори рибоохорони виявили 23 грубих порушення правил рибальства в період нересту. Так, під час проведення рибоохоронної роботи 17 травня о 6 годині ранку на річці Кам'янка біля села Рудня Калинівська Малинського району виявлено громадянина, який з гумового човна ловив рибу сітками в кількості 6 штук та зловив 7 линів, 5 карасів, 1 карася червоного, одну щуку та 4 краснопірки. Сума завданих збитків склала 1870 грн.

«Стосовно правопорушника складений адміністративний протокол як за грубе порушення правил рибальства. Після рішення суду йому доведеться сплатити штраф у розмірі до 680 грн та компенсувати завдані державі збитки», - резюмує рибоохоронний патруль.

Громадян, в тому числі рибалок-любителів, просять повідомляти про порушення Правил рибальства та продаж заборонених знарядь лову на телефони «гарячої лінії»: (0412)24-57-81, 0674146074.

Нагадаємо, у квітні Житомирський рибоохоронний патруль виявив 175 порушень та нарахував збитків на 54 тис. грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль браконьєр  
Матеріали по темі