Влада

Управління Держпраці опублікувало результати перевірок двох великих житомирських магазинів

18 May 2018, 10:34

За дорученням прем’єр міністра України, на території Житомирської області тривають перевірки громадських закладів, які направлені на запобігання настанню нещасних випадків та аварійних ситуацій на об’єктах з масовим перебуванням людей.

Про це інформує прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

Протягом перших двох тижнів травня 2018 року головні державні інспектори управління Держпраці у Житомирській області перевірили чи відповідають вимогам законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки приміщення торгівельних мереж по вул. Вітрука, 9 у місті Житомирі.

«За результатами перевірки ТОВ «Н.С.К. СІТІ», яке надає в оренду нерухоме майно, зокрема приміщення мережевому магазину «Фуршет» та іншим торгівельним точкам, посадові особи управління Держпраці виявили 25 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Суб’єкт господарювання експлуатує електричне устаткування електричних станцій та мереж, технологічне електрообладнання без одержання необхідної дозвільної документації. Також відсутні протоколи високовольтних випробувань трансформаторної підстанції та опору ізоляції кабелів напругою вище 1000В, відсутній електротехнічний персонал з відповідною групою з електробезпеки, не проведено лабораторне випробування на перевірку для подальшої експлуатації засобів захисту тощо», - зазначили в управлінні Держпраці.

«В свою чергу, у ТОВ «Олді-Житомир» інспектори управління Держпраці виявили 17 порушень з охорони праці, серед яких виконання робіт на висоті понад 1,3 м, використання автонавантажувачів без наявних відповідних декларацій, експлуатація обладнання деревообробної промисловості, здійснення виробничої діяльності без відповідних дозвільних документів. Крім того, у приміщенні будівельного маркету «ОЛДІ» не проводиться посвідчення стану безпеки електроустановок споживачів, не складено паспорт на газове господарство, не розроблено графіки технічного огляду, обслуговування та ремонту об’єктів системи газопостачання та ін. Посадові особи Управління Держпраці видали керівництву обох підприємств обов’язкові до виконання приписи із вказаними порушеннями вимог нормативно-правових актів і зобов’язали усунути порушення у строки, визначені законодавством України», - розповіли у прес-службі управління Держпраці.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2018 року фахівці управління Держпраці в Житомирській області за зверненням колишнього працівника провели інспекційне відвідування швейного цеху міста Коростень. Майже 560 тис. грн доведеться сплатити власнику швейного цеху у місті Коростень Житомирської області за 5 неоформлених працівників-«волонтерів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраця перевірка магазин  
Матеріали по темі