Події

​Житель Житомирської області підробляв у Києві, а продукти крав у магазинах свого району

19 May 2018, 08:46

27-річний житель Андрушівського району, перебуваючи упродовж кількох місяців на підробітках у Києві, навідувався додому і заодно обкрадав місцеві магазини. Викрили підозрюваного завдяки встановленим в окремих торгівельних закладах камерам відеоспостереження.

Про це 18 травня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«16 травня працівники кримінальної поліції Андрушівського відділення поліції розшукали у м. Києві жителя села Стара Котельня, який уже тривалий час перебував у столиці на підробітках. Чоловіка затримали за підозрою у причетності до вчинення низки крадіжок з сільських магазинів на Андрушівщині. За словами начальника Андрушівського ВП ГУНП Житомирщини Ігоря Власюка, в селах Стара Котельня та Івниця у 2017 та вже в цьому році невідомим були вчинені крадіжки з місцевих магазинів. Усі ці факти схожі за характером і способом вчинення. Зловмисник проникав до приміщення у нічний час, пошкоджуючи металопластикові вікна чи двері, та виносив гроші, алкоголь, тютюн і продукти харчування. В окремих торгівельних закладах невідомий злодій побував двічі», - інформує поліція.

За всіма зареєстрованими фактами були розпочаті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування поліцейські здійснили низку заходів, у рамках яких зібрали необхідні відомості, перевірили раніше судимих за аналогічні правопорушення осіб, проаналізували слідову інформацію та речові докази з місць подій. Разом з тим, з’ясувати особу підозрюваного поліцейським допомогли записи камер відеоспостереження, встановлені на окремих торгівельних закладах.

27-річного жителя с. Старої Котельні оперативники кримінальної поліції розшукали та затримали у м. Києві, де чоловік працював на сезонних підробітках. Свою вину він визнав і розповів, що навідувався у магазини, коли приїжджав додому на електричках. Усе викрадене віз із собою до столиці як харчові запаси.

Правоохоронці обґрунтовано підозрюють чоловіка у причетності щонайменше до 8 крадіжок із сільмагів. За чинним законодавством підозрюваному може загрожувати від 3 до 6 років позбавлення волі.

Житомир.info

Фото ГУНП у Житомирській області:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка злодій магазин поліція  
Матеріали по темі