Місто

​На Михайлівській у Житомирі провели акцію на підтримку «Конопляного маршу свободи»

19 May 2018, 12:51

19 травня на вулиці Михайлівській у Житомирі, де зранку розпочалися заходи до Днів Європи, представники ВІЛ-сервісної організації «Перспектива» та БВ «ВОЛНА» (Всеукраїнське об’єднання людей з наркозалежністю) провели акцію «Коноплі лікують» на підтримку всеукраїнського флешмобу Конопляний #МаршСвободи-2018.

Учасники акції тримали плакати «Легалізацію медичного канабісу», «Ми за гуманну наркополітику», «Декриміналізація споживачів», «Конопля лікує епілепсію, хвороби Альцгеймера та Паркінсона, синдром Туретта, дитячий аутизм, больовий синдром, депресію, онкологію».

«Метою нашої акції є врегулювання контрольованого доступу українських пацієнтів до лікування канабісом та препаратами на його основі та необхідність проведення наукових досліджень компонентів коноплі. Коноплі легалізовані у США, Ірландії, Великій Британії, Норвегії, Італії, Франції, Німеччині, Греції, в Румунії та Польщі. На їх основі виробляються медичні препарати, які лікують обширний спектр хвороб, включаючи знеболювання на останніх стадіях важких хвороб. Ці препарати добре зарекомендували себе в Європі, вони добре допомагають людям і майже не мають побічної дії. Такі препарати не ввозяться і не використовуються в Україні, бо це підпадає під кримінал», - пояснив організатор акції, регіональний представник БФ «ВОЛНА» Юрій Боровий.

Більше 2 тисяч років коноплі використовуються в народній медицині, - говорить чоловік. У 20 ж столітті коноплі заборонили і внесли в список наркотичних засобів.

«Мова йде також про дискриміналізацію людей, які споживають наркотики і потребують медичної, психологічної і соціальної допомоги. Заборона куріння конопель - це порушення конституційного права на вибір того чи іншого психоактивного препарату. У 2017 році 80% тяжких та особливо тяжких злочинів скоєні людьми у стані алкогольного сп'яніння. А після куріння канабісу - жодного офіційно зареєстрованого випадку», - розповідає Юрій Боровий.

Зі слів організаторів, акції на підтримку легалізації конопель 19 травня проходять у Києві та інших українських містах.

Нагадаємо, на Михайлівській проходять культурні, просвітницькі та розважальні заходи до Днів Європи. Зокрема, організовані фотозони з назвами країн ЄС і перевдягнутими у яскраві костюми дівчатами і хлопцями. Поруч з кінотеатром «Жовтень» на Новому бульварі вже змонтували величезну сцену.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конопля наркотик акція  
Матеріали по темі