Місто

У Житомирі більше сотні геймерів змагалися в кіберспортивному турнірі по «DOTA 2»

21 May 2018, 19:08

В Житомирі за підтримки Федерації кіберспорту України організували турнір по «DOTA 2», у якому взяли участь вісімнадцять команд, а це понад сотня геймерів. За словами організаторів, велика кількість учасників турніру свідчить про те, що кіберспорт у місті виходить на абсолютно новий рівень розвитку.

«Сьогодні проходить турнір по «DOTA 2». У нас сьогодні 18 команд учасників, така кількість команд у Житомирі вперше. Ми зараз співпрацюємо з Федерацією кіберспорту України. Хотіли приїхати учасники з інших регіонів, але по факту онлайн-ігор вони зрозуміли, що їхній рівень не настільки високий аніж у Житомирі, тому вони не приїхали», - розповідає організатор турніру Володимир Владімірцев.


Разом із тим для учасників турніру, а тим паче переможців, організатори підготували значний призовий фонд, який неабияк стимулює до перемоги.

«Зараз у нас учасники від 12 до 35 років. Призовий фонд турніру – 25 тис. грн, також навушники, ручки, блокноти. Іще у нас спонсор, який надав енергетичні напої, тож хлопці п'ють їх скільки хочуть і це абсолютно безкоштовно», - додає директор клубу «Bitl» Олексій Болейко.

Незважаючи на вік, досвідченість гравців турніру вражає.

«Мені 21 рік, з них 10 років я займаюсь кіберспортом. Я грав на рівні України, я багато перемагав у онлайні та входив у топ-200 гравців Європи», - розповідає про свої досягнення учасник турніру Гліб Ходаківський.

«Граю в «доту» вже чотири роки. Ця гра непередбачувана, ти можеш думати, що ти виграєш, але в один момент все може змінитися. Ця гра командна, розвиває навики спілкування у групі. Я хотів би стати зіркою кіберспорту, щоб грати у професійних командах», - ділиться учасник турніру Давід Климчук.

Тих, хто не встиг доєднатися до участі в турнірі по «DOTA 2», організатори запрошують на турнір по CS:GO, який відбудеться вже найближчої суботи – 26 травня за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська,39.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кіберспорт турнір змагання  
Матеріали по темі