Влада

Суд визнав неправомірним виділення громадянам 5 земельних ділянок у передмісті Житомира

23 May 2018, 11:10

Житомирський райсуд задовольнив позов про скасування неправомірного рішення Новогуйвинської селищної ради Житомирського району щодо надання у власність п’ятьом громадянам земельних ділянок загальною площею 75 сотих.

Про це 23 травня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Заявлений Житомирською місцевою прокуратурою позов про скасування неправомірного рішення Новогуйвинської селищної ради щодо надання у власність п’ятьом особам земельних ділянок загальною площею 0,75 га Житомирським районним судом задоволено у повному обсязі. Йдеться про те, що у квітні 2017 року Новогуйвинська селищна рада прийняла неправомірне рішення про затвердження проектів землеустрою та передачу у власність приватним особам п’яти земельних ділянок для спорудження житлових будинків. Однак землю було передано з порушенням вимог чинного законодавства, всупереч імперативній забороні на передачу у власність чи користування фізичним або юридичним особам для містобудівних потреб, без затвердженого плану зонування чи детального плану території», - інформує прокуратура.

Завдяки заходам представницького характеру місцевої прокуратури 5 наділів вартістю майже 1 млн грн на території Новогуйвинської селищної ради Житомирського району повернули місцевій територіальній громаді, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2018 року в Житомирській області суд повернув у державну власність приватизовані 2 га «бурштинової» землі.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд земля прокуратура  
Матеріали по темі