Влада

МОН рекомендує посилити охорону в школах після випадків отруєння в декількох областях

23 May 2018, 14:29

У зв’язку з декількома випадками отруєння учнів невідомою речовиною у навчальних закладах України, Міністерство освіти рекомендує посилити охорону та заходи безпеки.

Відповідний лист був надісланий 22 травня 2018 року в департаменти, управління освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівникам закладів середньої, професійної, вищої освіти.

МОН рекомендувало посилити охорону та обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також йдеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров'ю.

Крім того, в листі зазначені такі рекомендації:

  • Постійно проводити роз’яснення для учнів, студентів, батьків та працівників щодо поведінки в разі виникнення ситуацій, які загрожують їхній безпеці та здоров’ю. Залучати до такої роботи співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів.
  • Розробити та розповсюдити серед учнів, студентів, педагогічних та науково-педагогічних працівників пам'ятку про правила поводження з виявленими підозрілими предметами.
  • Забезпечити оперативне інформування правоохоронних органів у разі виявлення у закладах освіти та на прилеглих територіях підозрілих осіб або предметів, що можуть становити загрозу здоров'ю та життю.

Житомир.info вирішив уточнити у прес-службі головного управління Нацполіції у Житомирській області, чи будуть правоохоронці посилювати заходи безпеки під час останніх дзвоників.

«Наші працівники поліції традиційно беруть участь в таких заходах та спостерігають за порядком. Також під час ЗНО обстежуються приміщення», - сказала керівник прес-служби ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Зазначимо, що 22 травня у харківській школі № 3 розпилили невідому речовину. Частину дітей госпіталізували, інших евакуювали з навчального закладу. З 37 дітей, що відчули недугу, 33 – в легкому стані, 3 – в стані середньої тяжкості і 1 – у тяжкому стані.

21 травня з Миколаївської школи № 6 госпіталізували 37 дітей через розпилення невідомого аерозолю із різким запахом. За даними рятувальників, діти скаржилися на подразнення очей та верхніх дихальних шляхів.

8 травня у Черкасах на території загальноосвітньої школи №8 під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття учні школи (2-9 класи).

Як повідомляв Житомир.info, у місті Житомирі урочисті заходи з нагоди завершення 2017-2018 навчального року розпочинаються в окремих закладах, буквально кілька закладів, 25 травня, а у всіх інших – 30 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН ЗНО поліція заходи безпеки  
Матеріали по темі