Влада

Цьогоріч за кошти житомирського обласного бюджету надрукують 4 книги з переліку соціально значущої літератури

24 May 2018, 09:31

У Житомирській обласній раді 23 травня за участю заступника голови обласної ради Максима Вілівчука та заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути відбулося засідання експертної ради з питань випуску соціально значущої літератури місцевих авторів у 2018 році.

Про це інформує сайт Житомирської обласної ради.

«На розгляд експертної ради автори запропонували 7 книговидавничих проектів. Упродовж засідання експертної ради кожен з авторів презентував власний проект і обґрунтовував його соціальну значущість. Члени експертної ради, ознайомившись зі змістовною частиною та оригінал-макетами книжкових проектів, згідно зі встановленими критеріями соціальної значущості визначили перелік найбільш достойних книговидавничих проектів, що будуть надруковані до кінця цього року за кошти обласного бюджету», - йдеться у повідомленні.

Отже, перелік книг, які будуть надруковані у 2018 році:

- Сценарії «Свята сонячного кола», Ніна Петрук;

- «До витоків. Життя в мистецтві Дзюбенка Володимира Степановича», Леонід Фесенко;

- Художній роман «Будьмо!», Анатолій Журавський;

- «Останній день знайденця», Віктор Васильчук.

Варто нагадати, що в області діє Програма інформаційної діяльності обласної державної адміністрації та розвитку інформаційної сфери області на 2016-2018 роки, затверджена рішенням обласної ради від 24.12.2015 № 29. Одним із напрямків її реалізації є «Випуск соціально значущої літератури місцевих авторів». Відповідно до Програми з обласного бюджету на друк книг передбачено 100 тис. грн, ще 100 тис. грн цього року використають на підготовку презентаційного видання про область.

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок травня 2018 року 5 авторів Житомирщини подали книжкові проекти для випуску соціальної значущої літератури за кошти обласного бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна рада книги  
Матеріали по темі