Місто

​У мережу виклали дизайн-рішення скверу на Лятошинського в Житомирі: оригінальні лавки, дитячий майданчик, туалет

24 May 2018, 09:51

У реконструйованому сквері на перехресті вулиць Лятошинського та Небесної Сотні в Житомирі будуть оригінальні лавки зі спинками, сучасна підсвітка, в тому числі наземна, дитячий майданчик з антитравматичним покриттям та громадська вбиральня.

Дизайн-рішення скверу 23 травня розмістив у фейсбук департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради.

Це вже остаточний варіант оформлення скверу та громадського простору, - розповів у коментарі Житомир.info головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

«Це нова концепція скверу, який ми плануємо побудувати. Тобто, інших не будемо ні планувати, ні малювати. Замовником є КП «Зеленбуд», на балансі якого цей сквер і знаходиться. Були пропозиції від Валерія Головатенка (колишнього головного архітектора міста, ред.), він мав коригувати, але ми не дійшли з ним згоди в кошторисі та термінах робіт. Це нова сучасна концепція, де використанні нові ідеї з озеленення злаковими, вони нетипові для нашого регіону, це вперше таке. Лавки будуть повернуті «обличчям» один до одного, тому можна буде поспілкуватися напівлежачи. На дитячому майданчику антитравматичне гумове покриття і гірка. Розробник проекту - житомирська фірма «Архітектура плюс дизайн», - розповів головний архітектор.

Зі слів Юрія Безбородова, наступним кроком має стати процедура ProZorro з визначення виконавця реконструкції.

Нагадаємо, 13 квітня 2018 мер Житомира Сергій Сухомлин своїм розпорядженням створив робочу групу, яка мала вивчити заявку ТОВ «Київфуд-Сервіс» щодо реконструкції скверу в центрі міста і становлення там п’яти МАФів. 25 квітня мер оголосив, що у робочій групі немає потреби, і вона буде «закрита».

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міськради 12 квітня 2018 мер повідомив, що для реконструкції скверу на Лятошинського вже знайшли спонсора – народного депутата Вадима Кривенка (фракції Народного фронту). Зазначалося, що орієнтовний обсяг фінансування капітального ремонту скверу на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського становить 5 млн 500 тис. грн, на сесії депутати проголосували за виділення з міського бюджету на цей проект 500 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер дизайн вул. Лятошинського  
Матеріали по темі