Влада

Прокуратура оперативно відреагувала на заклик Гройсмана щодо покарання за неякісний ремонт дороги Житомир-Ставище

24 May 2018, 16:27

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом неякісного ремонту автомобільної дороги регіонального значення Р-18 Попільня-Сквира-Володарка-Ставище, виконаного за бюджетні кошти.

Про це 24 травня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У середу 23 травня 2018 року Коростишівською місцевою прокуратурою, на підставі матеріалів Управління захисту економіки в області, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про розтрату посадовими особами майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою, за ч. 3 ст. 191 КК України. Згідно оперативних даних установлено, що посадові особи Служби автомобільних доріг в області за попередньою змовою з посадовими особами приватного підприємства «Автомагістраль», провели неякісний ремонт автомобільної дороги загального користування, до того ж, завищили обсяги та вартість робіт, з метою привласнення бюджетних коштів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що технічною експертизою, проведеною ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості», встановлено, що ремонт дороги виконано неякісно, із грубими порушеннями технології та технічних вимог, встановлених ДСТУ.

«Водночас, на неналежному виконанні підрядником робіт на цій ділянці дороги акцентував увагу також і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Кабінету Міністрів України 23 травня 2018 року. Наразі у кримінальному провадженні розпочато досудове розслідування, яке проводять місцеві органи поліції. Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво. Проводяться передбачені чинним законодавством слідчі (розшукові) дії з метою встановлення винних службових осіб та розмірів завданих державі збитків», - повідомляє прокуратура.

Нагадаємо, на засідання Уряду 23 травня прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав правоохоронні органи перевірити ремонт траси Р18 Житомир-Ставище, до якості якого є претензії у Державного агентства автомобільних доріг України.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2017 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала договір з ПП «Автомагістраль» на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області Р-18 Житомир-Попільня-Сквира-Володарка-Ставище на ділянці км 4+222 - км 10+300, вартість ремонту - 86 млн 171 тис. 676,40 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура дорога ремонт  
Матеріали по темі