Влада

​У поліції прокоментували інцидент з чоловіком зі зброєю під час параду 95-ї бригади на Соборному майдані в Житомирі

25 May 2018, 14:11

Під час параду військових на Соборному майдані в Житомирі 24 травня працівники поліції одягли наручники на чоловіка, який знімав парад на телефон.

На це у своєму фейсбук 24 травня поскаржився житомирянин під ніком Павел Аегович.

«Дві години в наручниках. Що таке поліція в Житомирі. До тебе можуть підійти, не назватися згідно статті 18 п. 3, не пред'явити службові документи, що засвідчують співробітника поліції, вимагати документи з тебе, необґрунтовано затримати зі словами «ти чого на телефон парад знімаєш», а коли роз'яснюєш, що не можна людину просто затримати на вулиці за те, що вона знімає парад, не назватися згідно з законом, бо тобі так захотілося (...). Заламали біля Челентано на площі (це я так в обідню перерву хотів побачити друзів з ротації 95-ки на параді), потім затягли за будинок правосуддя, вийняли вміст кишень, а потім почали шукати понятих, які взагалі не були свідками свавілля поліції. Забрали дозвіл на трамват, про який я відразу попередив, що він у мене є і документи на нього теж є. Забрали і не повернули посвідчення Учасника Бойових Дій. У відділку через 2 години з моменту затримання зняли наручники (...). Через 3 години відпустили без пояснень і розмов зі слідчим», - написав чоловік і зауважив, що шукає свідків інциденту для відновлення справедливості.

Інцидент у своєму фейсбук прокоментувала речник головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко. Викладаємо коментар повністю.

«Учора в Житомирі відбулася визначна подія – парад 95-ї десантно-штурмової бригади та урочистості на майдані Соборному. Подія масштабна й за кількістю учасників – півтори тисячі військовослужбовців і не менше житомирян. Публічну безпеку і правопорядок під час цих заходів забезпечували більше 120 поліцейських. Загалом значима для жителів міста подія відбулася без грубих порушень публічного порядку, окрім прикрого інциденту, що трапився на майдані Соборному.

Працівники поліції помітили у чоловіка, який фільмував урочистості на мобільник, зброю. Зважаючи на те, що особа зі зброєю знаходилась поряд із кількатисячним натовпом, поліцейські запропонували чоловікові відійти. Момент, як поліцейські представляються та просять чоловіка назвати себе, а також його реакцію можна подивитися на відео.

Відтак для подальшої перевірки чоловіка було доставлено до Житомирського відділу поліції. Під час поверхневого огляду у нього вилучено пістолет, ніж та балончик із газом дратівливої дії. Ця подія відповідним чином зареєстрована і проводиться досудове розслідування.

Також звертаю увагу, що, крім завдань забезпечити безпеку людей під час кількатисячного заходу, поліцейські працювали і в рамках антитерористичних навчань, що тривають в області. Тож перевірка документів в особи зі зброєю була цілком обґрунтованою», - написала Алла Ващенко і виклала відеоверсію події, яка трапилася біля кафе.


Як повідомляв Житомир.info, 24 травня об 11:00 на майдані Соборному почалися урочистості за участю 1,5 тисячі військових, які виконували бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції (зараз – операція об’єднаних сил). Привітати десантників на майдан Соборний прийшли кількасот людей. Після урочистостей на майдані колона військових рушила на Богунію, де дислокується 95-а ОДШБ. Героїв-десантників вітали на всьому п’ятикілометровому шляху колони.

Дивіться також фоторепортаж з урочистостей та майдані Соборному та фотопортрети воїнів ДШВ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інцидент поліція парад зброя  
Матеріали по темі