Влада

Жительку Житомирської області, яка заборгувала більше 9 тис. грн аліментів на двох дітей, відрядили прибирати цвинтар

25 May 2018, 16:26

Троє злісних неплатників аліментів Новоград-Волинського району повинні відпрацювати встановлені судом 120 годин на комунальних підприємствах міста та сільраді, серед них – мати двох неповнолітніх дітей.

Про це 25 травня повідомив сайт головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Закон визначив новий спосіб притягнення до відповідальності батьків, які боргують аліменти на 6 і більше місяців – це виконання суспільно-корисних робіт тривалістю від 120 до 240 годин. Зароблені ними кошти підуть на погашення боргів перед власними дітьми. Чотири злісних боржники, яким Новоград-Волинський міськрайонний суд у березні-квітні цього року виніс постанови про визнання їх винними у вчиненні адмінправопорушення за статтею 1831 КУпАП, тепер відпрацьовують заборгованість на суспільно корисних роботах», - інформує управління.

Прес-служба відзначає, що серед боржників є й жінка, яка мала сплачувати на двох неповнолітніх дітей всього по 100 гривень на місяць і накопичила 9 тисяч боргу.

«Роками ухиляючись від сплати аліментів, ці горе-батьки заборгували своїм дітям сукупно понад 120 тисяч гривень. Найменша сума – у «матусі», яка повинна була сплачувати неповнолітнім сину й доньці всього по 100 гривень щомісяця, але й цього не робила. За п’ять років борг виріс до 9 тисяч гривень. Тож тепер боржниця змушена попрацювати не лише на користь громади, а й на благо своїх дітей», - інформує юстиція.

З початку дії нового закону держвиконавці Житомирської області склали 481 протокол про вчинення боржниками адмінправопорушення, 32 з них задоволені судами, - відзначає прес-служба.

Нагадаємо, дізнавшись про покарання за несплату аліментів, житомирянин погасив борг у 93 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець квітня 2018 року на виконанні в органах державної виконавчої служби Житомирської області знаходиться 23 330 виконавчих документів про примусове стягнення аліментів. З часу дії нового закону щодо аліментів з жителів Житомирської області стягнули понад 17 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник юстиція  
Матеріали по темі