Влада

З часу дії нового закону щодо аліментів з жителів Житомирської області стягнули понад 17 млн грн

27 April 2018, 13:36

Станом на кінець квітня 2018 року на виконанні в органах державної виконавчої служби Житомирської області знаходиться 23 330 виконавчих документів про примусове стягнення аліментів.

Про це інформують в головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області.

«8 368 – це кількість виконавчих проваджень, за якими сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів за три місяці. На три тисячі менше таких документів, в яких розмір заборгованості перевищує суму платежів за 6 місяців. За час дії нововведень виконавцями області обмежено у праві виїзду за кордон та винесено постанов про обмеження у праві керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю понад 5 тисяч злісних неплатників аліментів. До місцевих судів державні виконавці скерували 355 протоколів про вчинення боржниками адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-1 КУ пАП. З них уже розглянуто та винесено судами області 23 постанови про накладення на неплатників аліментів стягнень у вигляді суспільно корисних робіт (максимальна кількість годин, які треба відпрацювати на благо своїх дітей, – 240)», - йдеться у повідомленні.

За інформацією головного управління юстиції, понад сто боржників, які не переймаються долею своїх дітей, оголошені у розшук.

«До роботи зі злісними неплатниками аліментів підключилися і мобільні групи з ліквідації такої заборгованості. Починаючи з другої декади лютого, понад 30 мобільних груп у складі працівників органів державної виконавчої служби працювали в населених пунктах області. Результатом злагоджених і ефективних дій працівників органів державної виконавчої служби у цьому році є майже 42 млн гривень, стягнутих з боржників на користь 25,5 тисяч дітей. Тільки з часу уведення у дію нового закону державні виконавці стягнули понад 17,7 млн гривень коштів, які батьки заборгували своїм дітям», - поінформували у юстиції.

Нагадаємо, новий закон від 6 лютого 2018 року обмежує неплатників аліментів у праві їздити за кордон, водити авто і полювати. На 1 січня 2018 року в Житомирській області відкрито більше 25 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а з 6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «дошка ганьби»- реєстр боржників зі сплати аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за неповних два тижня березня 2018 року кількість проваджень про стягнення аліментів у Житомирській області зменшилась на 455.

У жителя Житомирської області, який заборгував трьом дітям аліменти, було описано й арештовано металобрухт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти юстиція  
Матеріали по темі