Політика

Депутат Житомирської облради пропонує збільшити дотацію за корів та заборонити пальмову олію

29 May 2018, 09:48

Житомирська облрада хоче звернутися до прем’єр-міністра та Верховної Ради щодо встановлення державної дотації у розмірі 5 тис. грн на кожну дійну корову та заборони на законодавчому рівні використання пальмової олії в харчовій промисловості.

Проект рішення сесії із відповідним зверненням підготував голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді Ігор Романський.

«На сьогодні розмір бюджетної дотації за утримання корів молочного, комбінованого і м’ясного напряму продуктивності має забезпечувати прибутковість ведення галузей молочного та м’ясного скотарства. Пропонуємо встановити державну дотацію у розмірі 5000 грн на кожну дійну корову, незалежно від того, де вона утримується – у фермерських господарствах чи у господарствах населення. Необхідно також назаконодавчому рівні заборонити використання пальмової олії в харчовій промисловості та використання будь-яких наповнювачів у вмісті продукції, яка визнана натуральною», - зазначається у зверненні.



Нагадаємо, Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки передбачена спеціальна бюджетна дотація за приріст поголів’я корів молочного, м’ясного та комбінованого напрямів продуктивності.

«Спеціальна бюджетна дотація за приріст поголів’я корів власного відтворення надається підприємствам які на 1 січня поточного року утримували: сільськогосподарські підприємства – не менше, як 30 корів; фермерські господарства – не менше, як 10 корів. Дотація надається у розмірі 2000 гривень за кожну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо станом на 1 число місяця, що настає за звітним кварталом та 1 грудня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів станом на 1 січня поточного року», - інформує облдержадміністрація.

Як повідомляв Житомир.info, шістнадцята сесія Житомирської обласної ради сьомого скликання запланована на 31 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада корова Романський звернення дотація  
Матеріали по темі