Події

Військовослужбовець 30-ї новоград-волинської бригади, який зник 24 травня, знаходиться у полоні

29 May 2018, 13:48

З відкритих джерел інформації стало відомо про місце перебування військовослужбовця нашої частини, який зник 24 травня: найголовніше, що він живий, але, відповідно до попередньо отриманої інформації, знаходиться у ворожому полоні.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці 30-ї окремої механізованої бригади, яка дислокується у райцентрі Новоград-Волинський Житомирської області.

«З відео допиту військовослужбовця Збройних Сил України можна зробити висновок, що людина піддалася тяжкому психологічному впливу, знаходитися у стресовому стані, говорить плутано, має виснажений вигляд - імовірно через тривалу відсутність сну, або фізичні тортури. Той факт, що військовий стверджує про абсолютну відсутність російських військ на території України вказує на те, що з 19-річним хлопцем попрацювали представники російських спецслужб. Заяви, які був змушений зробити військовополонений – це спроба російських пропагандистів переконати українську і світову спільноту у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України», - йдеться у дописі.

Є також запевнення, що командування бригади зробить все можливе для визволення військовослужбовця із полону та повернення його до родини.

В інтернеті є інформація, що полонений - 19-річний уродженець Чернігівської області Володимир Воскобойніков, служив в 30-й бригаді по контракту.

Скріншот з відео допиту полоненого військового

Раніше на сторінці 30-ї бригади повідомлялося, що 24 травня на одному із взводних опорних пунктів бригади було виявлено відсутність військовослужбовця. За даним фактом призначено службове розслідування та організовано заходи з його розшуку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна 30 бригада полон 
Матеріали по темі