Події

Поліцейські Житомирської області затримали військових ЗСУ, які організували систему «поборів» з колишніх колег по службі

29 May 2018, 20:48

Поліцейські Житомирської області викрили військових в організації системи «відкатів» за виплату грошової компенсації.

Про це 29 травня інформує управління захисту економіки в Житомирській області на своїй сторінці у Facebook.

«Сума неправомірної вигоди становила 20 відсотків від суми компенсації. Двох керівників речових служб військових частин затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Оперативники управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції, слідчі Головного управління поліції області за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України задокументували протиправну діяльність військових ЗСУ, які організували систему «поборів» з колишніх колег по службі», - йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження правоохоронці встановили, що керівники речової служби військових частин за безперешкодну виплату грошової компенсації вартості за неотримане речове майно вимагали неправомірну вигоду. Розмір хабара складав 20% від суми нарахованої компенсації. У разі ненадання «винагороди» - затягування розгляду документів, необхідних для виплати.

«Водночас керівник речової служби військової частини, яка дислокується у Житомирській області, застерігав колишніх колег по службі, що навіть у судовому порядку вони не зможуть отримати компенсацію, адже до суду будуть подані документи про відсутність державних асигнувань. Крім того, було встановлено, що частину коштів, отриманих у якості «відкату», фігурант передавав керівникові речової служби військової частини, яка дислокується у м. Київ. Останній займався фінансовими питаннями. Зокрема, організовував перерахування коштів для виплат грошової компенсації вартості за не отримане речове майно», - зазначають правоохоронці.

Оперативники управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції, слідчі Головного управління поліції області за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України задокументували численні факти вимагання та отримання неправомірної вигоди від колишніх військовослужбовців.

«Сьогодні, 29 травня, у Києві правоохоронці затримали капітана під час одержання чергового «відкату» - 3 тисячі гривень. За місцем проживання та роботи фігурантів проводяться процесуальні заходи. На даний час затримано військових у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України», - інформують в управлінні захисту економіки.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 15 травня в Житомирі затримали патрульних, котрі намагались отримати хабара від громадянина за непритягнення до відповідальності

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київ поліція військові відкати  
Матеріали по темі