Політика

В центрі Житомира кілька десятків людей проводять акцію на підтримку режисера Олега Сенцова

30 May 2018, 11:13

30 травня на майдані Корольова в Житомирі проводять акцію на підтримку ув’язненого в Росії режисера Олега Сенцова.

«За ініціативи громадських активістів, в Житомирі буде проведено захід на підтримку в'язня путінського режиму, громадянина України Олега Сенцова. Кожен з вас може долучитися до цього заходу, прийшовши в середу, 30 травня 2018 року на 11 годину до пам'ятника Корольову в Житомирі на Майдані Корольова», - закликав на своїй сторінці у Facebook місцевий активіст Андрій Іванюк.

Детальніше про акцію дивіться у сюжеті

Цікаво, що 1 червня акцію на підтримку Олега Сенцова у Житомирі планує провести громадська організація «ФРІ» (Фундація регіональних ініціатив).

«1 червня о 9:00 в Житомирі на майдані Корольова (біля пам'ятника С.П.Корольову) відбудеться акція #SaveOlegSentsov на підтримку відомого кінорежисера Олега Сєнцова, який 14 травня цього року оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити усіх українських політв’язнів. Він поставив на карту життя та готовий йти до кінця. Я закликаю кожного громадянина нашої країни вийти і показати, що ми є єдині у прагнені допомогти нашим політв’язням в незалежності від політичних уподобань кожного з нас. Адже, сама велика цінність для людини це її свобода. І саме свобода не може залежати від політичних чи громадських уподобань. Кожна законослухняна людина має право на свободу», - пише керівник Житомирському осередку ВМГО «ФРІ» Бажена Михалець.


Як повідомляв Житомир.info, у Росії українського кінорежисера Олега Сенцова, а також активіста Олександра Кольченка звинувачують в організації терактів у Криму. Їх арештували ще навесні 2014 року у Криму, який на той час окупувала Росія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція Сенцов майдан Корольова  
Матеріали по темі