Здоров'я

За тиждень у Житомирі зареєстрований один випадок кору, в області – ще 17

1 June 2018, 11:22

У Житомирській області за останній тиждень (в період з 23 по 30 травня) на кір захворіло 18 осіб, в тому числі 12 дітей та 6 дорослих.

Про це 1 червня повідомив сайт Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

«Нові випадки реєструвались в Любарському, Житомирському, Попільнянському районах та місті Житомир – по 1 випадку, в Новоград-Волинському, Чуднівському районах – по 2 випадки, в Коростенському та Олевському районах – по 5 випадків», - поінформував лабораторний центр.

У порівнянні з іншими регіонами України в області відмічається середній рівень захворюваності, - зазначає завідувачка відділом епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Тетяна Лутай.

«Всього з початку року в області на кір захворіло 178 людей, з них 66 дітей та 112 дорослих. Захворюваність по місяцям розподілена наступним чином: в січні місяці випадки не реєструвались, в лютому місяці – 30 випадків, в березні – 43 випадки, в квітні – 45 випадків та в травні – 60 випадків», - повідомляє заввідділенням.

Кір реєструється на переважній більшості адміністративних територій. Відсутні захворювання лише в Овруцькому, Народицькому, Лугинському, Пулинському, Хорошівському районах. Найбільші рівні захворюваності відмічаються в місті Житомирі, Попільнянському, Коростенському, Малинському, Житомирському, Олевському та Радомишльському районах.

У 68% захворілих (120 випадків із 178 ) були відсутні щеплення.

Лікарі нагадують, що кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує. В Україні з початку року від ускладнень кору померло дев’ятеро людей: шестеро дітей і троє дорослих.

Як повідомляв Житомир.info, минулого тижня кір діагностували у 23 жителів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір вакцина щеплення  
Матеріали по темі