Суспільство

​У День захисту дітей на Житомирщині стартував конкурс дитячого малюнка

1 June 2018, 17:17

Щорічно 1 червня в Україні, як і в усьому світі, відзначається Міжнародний день захисту дітей – одне з найстаріших міжнародних свят, покликане привернути увагу до захисту прав дитини.

Тож не випадково саме цього дня Державне підприємство "Житомирстандартметрологія" гостинно відчинило двері дітям. Дорогих гостей сердечно привітала зі святом заступник генерального директора Алла Лісунова.

Велика група пришкільного літнього табору дитячої художньої студії "Школа живопису", керівник Інна Величко, яка працює при Обласній молодіжній творчій спілці художників та мистецтвознавців, мала добру нагоду ознайомитися з історією підприємства. Дітям дохідливо розповіли про важливість таких сфер діяльності ДП "Житомирстандартметрологія" як стандартизація і метрологія.

З великим інтересом діти на чолі з директором табору Наталією Сиротою, заступником директора Галиною Купрієнко і вихователем Сніжаною Мисько оглянули постійно діючі виставки: "Продукція кращих підприємств Житомирської області", "Засоби вимірювальної техніки, що не відповідають Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність" і "Продукція, що не відповідає вимогам чинної в Україні нормативної документації", експозиції яких розгорнуто у вестибюлі центрального корпусу.

Згодом екскурсійна група побувала у випробувальній лабораторії ДП "Житомирстандартметрологія", де начальник цього структурного підрозділу Надія Журавська популярно розповіла дітям про надзвичайну важливість високопрофесійного дослідження якісних показників та показників безпеки будь-якої, а особливо харчової продукції. При цьому, провідний інженер випробувальної лабораторії Олена Дем'янець безпосередньо на робочому місці продемонструвала процес дослідження зразків промислової продукції, зокрема іграшок.

Та справжньою родзинкою цих гостинних відвідин підприємства дітьми стало повідомлення про те, що розпорядженням генерального директора ДП "Житомирстандартметрологія" Людмили Данчук якраз 1 червня стартує обласний конкурс дитячого малюнка "Світ якості очима дітей". Керівникам групи було роздано спеціальні запрошення до участі дітей у конкурсі, сприяння якому надаватиме Управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації.

Крім того, дітей ознайомили з численними яскравими високохудожніми каталогами й альбомами, які бережливо зберігаються на підприємстві, та поділилися з ними досвідом проведення Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка "Я хочу жити в якісному світі", організатором якого в нашій області упродовж багатьох років було ДП "Житомирстандартметрологія".

До слова, активними учасниками і неодноразовими переможцями цього дуже популярного колись загальнодержавного конкурсу були вихованці дитячої художньої студії "Школа живопису".

А насамкінець усіх маленьких екскурсантів чекав ще один приємний сюрприз – з нагоди Дня захисту дітей на території підприємства їм було влаштовано "солодкий стіл".

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Житомирстандартметрологія  
Матеріали по темі