Влада

UrbanTalks Lviv&Zhytomyr: Сухомлин та Садовий поділилися досвідом успішної стратегії міста

2 June 2018, 13:42

1 червня Львівський міський голова Андрій Садовий разом з керівниками профільних управлінь та департаментів відвідали Житомир. Очільник міста разом з командою відвідали мерію, прогулялись Михайлівською та взяли участь в UrbanTalks Житомир &Львів, під час якої було проведено презентації на теми просторового планування, озеленення міста, розвитку туризму і вело інфраструктури.

Про це інформує прес-служба міської ради.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин подякував львів’янам за візит: «Я вдячний Андрію Івановичу за сьогоднішню зустріч. Дякую його команді, 16 працівникам Львівської міської ради, які сьогодні приїхали до нас. Ми зараз працюємо над стратегією та візією міста. Візія — це про мрії, стратегія — це вже до мрії. Вчора у нас була презентація вже напрацьованої стратегії, яку ми разом напрацьовували уже два роки і вчора була її перша презентація. Але для багатьох людей візія та стратегія — це якісь речі далеко і не зараз, а зараз треба робити дороги, каналізації, чисту воду у квартиру. Але якщо ми не будемо мріяти і не будемо відпрацьовувати цей шлях до цієї мрії, то ми її ніколи не втілимо. І у свій час Львову це вдалося. Вони відпрацювали повірили і зробили це. Сьогодні Львів — це туристична столиця України. Всі це знають. Зараз вони пішли далі. У них дуже потужно розвивається сфера ІТ. Цим вони показують іншим містам приклад, як слід розвиватися. Вони створили стратегію і чітко її дотримувалися. Нам треба трошки повчитися у них, взяти трошки оптимізму, щоб теж розвиватися. І я сьогодні вдячний команді Львова, що вони тут з нами. Житомир відкритий до співпраці з вами».

Звертаючись до учасників заходу, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Дякую, що запросили нас і буду максимально відвертим. Приємно, що є речі, які нас об’єднують. На жаль, між українськими містами часто немає якісної співпраці, бо всі зайняті своїми проблемами. І я вважаю, що нам треба трошки міняти ситуацію і більше працювати разом. Більше думати разом. І, щоб це партнерство було реальним».

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня під час зустрічі UrbanTalks міські голови Житомира підписали меморандум про співпрацю у сфері, спорту, туризму та культури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Садовий переговори зустріч  
Матеріали по темі