Події

У Житомирі СБУ викрила на систематичних хабарах чотирьох посадовців Держекоінспекції

2 June 2018, 13:56

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарах чотирьох посадовців одного з відділів Державної екологічної інспекції Житомирської області.

Про це 2 червня інформує прес-група УСБ України.

«Правоохоронці встановили, що троє головних інспекторів під керівництвом начальника відділу запровадили незаконний механізм вимагання грошей від підприємців. За одержання неправомірної вигоди чиновники обіцяли безперешкодне проходження екологічного та радіологічного контролю під час митного оформлення товарів. За оперативною інформацією, основними «клієнтами» зловмисників були підприємства-експортери лісоматеріалів та продукції каменедобувної галузі регіону. За попередніми висновками, середньомісячний «прибуток» посадовців становив понад сто тисяч гривень. Співробітники СБУ затримали зловмисників в обласному центрі у квартирі організатора схеми під час передачі підлеглими його «частини» хабаря у розмірі тридцять тисяч гривень. Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Операція з викриття протиправних дій посадовців проводилась спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, 19 липня 2017 року в центрі Житомира СБУ затримала на хабарі еколога.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ хабар еколог  
Матеріали по темі