Події

У Житомирській області СБУ затримала торговців, які виготовляли вибухові пристрої

2 June 2018, 17:31

Співробітники Служби безпеки України затримали у Житомирській області двох торгівців саморобними вибуховими пристроями (СВП) на основі тротилу.

Про це 2 червня інформує прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Правоохоронці встановили, що двоє мешканців районного центру організували виготовлення вибухових пристроїв у приватному помешканні одного із спільників. Тротилові шашки та інші засоби детонації ділки отримували від знайомих, які їздили у приватних справах до району проведення операції Об’єднаних сил. Оперативники спецслужби задокументували факт реалізації вибухового пристрою, виготовленого із шести тротилових шашок загальною вагою понад кілограм, за три тисячі гривень. Співробітники СБ України затримали зловмисників у рамках раніше відкритого кримінального провадження», - йдеться у повідомленні.

«Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів справи правоохоронці вилучили ще одну тротилову шашку вагою двісті грамів та незареєстровану зброю травматичної дії. Також, у підсобному приміщенні одного із ділків, виявлено чотири з половиною тисячі пачок контрафактних цигарок та сто літрів спирту для виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції. За попередніми висновками, вартість вилученої «продукції» становить понад сто десять тисяч гривень. Затриманим повідомлено про підозру в скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України встановлюються інші особи, причетні до незаконної діяльності. Операція з викриття зловмисників проводилась спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури», - зазначили правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня у ході проведення розшуково-оперативних заходів правоохоронці зупинили на вулиці Житомира «Mercedes-Benz» під керуванням 29-річного жителя м. Бердичева. Під час огляду салону транспортного засобу серед речей, поліцейські виявили корпус гранати Ф-1 та запал до неї

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ вибухівка тротил  
Матеріали по темі