Суспільство

​У райцентрі Житомирської області провели навчання на випадок вибухів боєприпасів у військовій частині

4 June 2018, 10:28

30 травня у місті Чуднів та селі Тютюнники Чуднівського району Житомирської області управління цивільного захисту населення ОДА спільно з Чуднівською РДА провело тренування щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А 1979.

Про це 31 травня повідомив сайт управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА.

«За легендою навчань, поблизу населеного пункту Чуднів на території однієї з військових частин виникає пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, внаслідок чого утворилася зона ураження з радіусом до 3 км. До неї потрапили 5 населених пунктів з населенням понад 7 тисяч осіб, в тому числі міста Чуднів. Метою тренувань є підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого ураження внаслідок виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини, а також життєзабезпечення евакуйованого населення», - інформує управління.

За даними сайту, під час тренувань практично відпрацьовували заходи з оповіщення про надзвичайну ситуацію, розміщення евакуйованого населення з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп, забезпечення громадської безпеки і порядку в місті Чуднові, населення якого евакуюється до Тютюнниківської сільської ради.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року поблизу населеного пункту Ушомир Житомирської області людей вчили рятуватися у разі вибуху військових складів.

Як повідомляв Житомир.info, після вибухів у Калинівці у вересні 2017 військова прокуратура Житомирського гарнізону перевірила зберігання боєприпасів на складах області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибух військова частина навчання  
Матеріали по темі